Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Kerhoilta sunnuntaina 8.9.

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.9.2019 klo 5.25

Kentällämme touhuillaan yhteistuumin sunnuntaina 8.9. illalla. Lennetään, simuloidaan, laitellaa paikkoja, kahvitellaan ja tiristellää makkaraa. Perusmeinikiä. Tulkaahan käymään!
Kentällämme toimintarajoituksia 14.-15.9. dronetoiminnan vuoksi. https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2019/EF_SUP_2019_131_en.pdf
Kerhomme koneita on nyt myynnissä. Quantum 503 tarjolla 5000€ hintaan. Yksityinen Quik 912ULS 16 000€ hintaan. Jos kauppa  käy, tilalle voisi olla tulossa erilaisia traikkeja. Tarvittaessa Bladenkin voi myydä hintaan 6500€.
Ikarukselle olisi kysyntää Rissalan kentällä. Ikaruskimppa päättänee lähiaikoina voisiko Ikarus olla jonkin aikaa Rissala kotikenttänään.
Mutta sunnuntaina Lapinlahdelle lentämään!

Lapinlahti fly in 2019

lähettänyt Tapani Kokkonen 4.8.2019 klo 3.16   [ 4.8.2019 klo 3.22 päivitetty ]

Lapinlahden kesän kokoontuminen pidetään 17.-18.8.2019. 
Tapahtumaan sisältyy avoimien ovien tilaisuus, jolloin yleisö voi tulla tutustumaan toimintaan lauantaina 17.8. kello 12-16. Esittelyssä Lapinlahden oma trikekalusto, Ikarus ja virtuaalisimulaattori. Kevytilmailun tulevista koulutuksista tietoutta sekä kurssista kiinnostuneille mahdollisuus esittelylentoihin. (säävaraus)

Vapaamuotoinen kevytilmailulajien kesätapaaminen. Ei varsinaista ohjelmaa, vapaata lentelyä ja lentohärveleihin tutustumista.
Perjantainakin saatta toimintaa jo viritä.

Kentällä mahdollista majoittua aitassa ryhmämajoituksessa (n. 8 paikkaa) tai omissa teltoissa tai matkailuvermeissä. Sähköä saatavilla.
Ruokahuoltoon käytettävissä uuni, mikro, nuotio ja grilli. Lapinlahden kylän palveluihin matkaa reilut viisi kilometriä.

Tervetuloa mukaan!


Muuta elokuun kuulumista:
Rissalasta saatiin viestiä, että kentän pysyväismääräyksissä mainittu toiminnan ilmoitusvelvollisuus voitaisiin poistaa. Näinollen toiminta vapautuu, tosin mahdolliset ilmatilavaraukset on jokaisen itse tarkastettava, mikäli aikoo lentää mahdollisilla varausalueilla. 
Tulemme tekemään uudet pysyväismääräykset, mutta ilmoitusvelvollisuus on käytännössä jo poistunut velvoite.

Syyskuussa EFLL on yhden viikonlopun suljettu miehittämättömän droneliikenteen vuoksi. 14.-15.9.2019 kello 08.00-18.00 päivittäin paikallista aikaa. Tuon ajan ulkopuolella voi lentää.  Asiasta julkaistaan notam myöhemmin.

Quantum huollettu

lähettänyt Tapani Kokkonen 11.7.2019 klo 22.50

Nyt Qantumin 50 tunnin huollon jälkikiristelyt on tehty. Saa taas 50 tuntia lennellä vapaasti. EGT mittarin antureissa on kosketushäiriöitä, johoja heiluttelemalla  saa parempia lukemia. Toinen CHT näyttää hyvin. Radion akku on latauksessa konttorilla.
Blade tyypitykset saatiin alulle. Niitä lisää sään salliessa. Heinäkuussa pitää tehdä päätös, kumpi trike laitetaan myyntiin.
Kentän ja pihan niitot on tehty, mutta rakennusten välit on pitkässä heinässä, yritetään keksiä keinot siistimisiin.
Toivottavasti tuulinen kesä kääntyy vähän rauhalisemmaksi. 
Lentäjien kesätapaaminen pidetään elokuun 17. ja 18. päivä. Tästä lisää myöhemmin.
Nyt on hyvä aika lentää!

Heinäkuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 5.7.2019 klo 12.43

5.-7.7. Lapinlahdella on moottorivarjoliitäjien pelastustoimintakoulutusta. Perjantaina paikalla oli jo useita harrastajia virittelemässä kalustoaan. 
Myös Ikarus ja kerhon traikit lensivät, tosin läheinen sadepilvi nostatteli aika puuskaisen sivutuulen juuri parhaan ilta-ajan kohdalle.
Quantum on huollettu, mutta sylinterinkansien jälkikiristys on vielä vartin lentoajan kuluttua. Asia yritetään hoitaa kuntoon viikonlopun aikana.
Bladen tyyppikoulutuksia on tarkoitus lentää mahdollisuuksien mukaan. Alkuperäinen vakuutuskausi on heinäkuun puoliväliin, johon mennessä pitäisi osata päättää kumpi traikki jätetään kerholle ja kumpi laitetaan myyntiin?
Quik on käytössä ja myynnissä edelleen.
Kenttä on niitetty, piha-alue reunemmassa ja rakennusten välissä pitää vielä niittää.
Siis nyt viikonloppuna muistkaa huomioida moottorivarjoliitimiä. Ja eikun vaan lentämään!

Kesäkuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 5.6.2019 klo 11.44

Kentän niitto aloiteltiin keskiviikkona, mutta jäi vielä vaiheeseen. Traktoria pitänee huoltaa ennen jatkamista. Kenttää voi käyttää kun huomioi missä on lyhyttä ja missä pidempää heinää.
Bladen tuulilasi on valmis ja koelennetty. Koneella voidaan antaa tyyppikoulutusta sovittaessa.
Quantumin moottorin 50 tunnin huolto, eli karstanpoisto on tehty ja kone koelennetty. Konetta voi nyt käyttää, mutta vuositarkastus pitää tehdä lähiviikkoina listojen mukaan.
Ikarus käytössä normaalisti Lapinlahdella. 

Nyt lentelemään!


Toukokuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.5.2019 klo 9.32

Kenttä on sula ja normaalioloissa kuiva, runsas sade voi muuttaa tilannetta. Piha-alue on selvästi kosteampi. Lähipeltojen ruokohelpi on kuivalla säällä erittäin syttymisherkkää, joten avotulta ei saa kentällä pitää.
Ikarus on Lapinlahdella ja vuosihuolto on juuri menossa, valmistunee lähiaikoina. Seuraa tilannetta varauskalenterissa.
Quantum on käytettävissä normaalisti. Uusi Mainair Blade on saatu käyttökuntoon, matkatuulilasi on työlistalla seuraavaksi. Koneiden vuositarkastuksia tehdään mahdollisuuksien mukaan, kesäkuussa pitää huollot olla tehty.
Etusivulla on nyt käytössä kaksi varauskalenteria. Ylin on Ikarukselle ja alempi traikeille.
Simulaattorilla pääsee lentelemään erilaisia tehtäviä eri aikakausina ja ympäri maapalloa. Kannattaa kokeilla!

Kenttä sula

lähettänyt Tapani Kokkonen 16.4.2019 klo 2.14

16.4. aamulla kenttä oli sula ja eteläreunasta suht kuivakin. Päivällä pinta pehmennee, jolloin liikkumista kannattaa välttää. Aurinkoiset säät jouduttavat kentän kuivumista, joten toiveita on, että kevyt käyttö voisi kohta onnistua. Kuitenkin kenttä on itse tarkastettava ennen käyttöä onko operointi turvallista itselle ja kentälle. Piha alue on aika kostea.

Toimintakertomus

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.4.2019 klo 9.48

Ohessa liitetiedostona Vuoden 2018 toimintakertomus. 
Lumet hupenevat hyvää vauhtia. Kentän tilasta raportoidaan, kun muutoksista tehdään havaintoja. Nyt kentällä on sekä sulia paikkoja että jäisiä / sohjoisia paikkoja. Kenttää ei saa käyttää ennekuin on itse varmistanut kentän kunnon välittömästi ennen toimintaa.

Muistakaa kevätkokous ja muuta ajankohtaista

lähettänyt Tapani Kokkonen 11.4.2019 klo 10.40

Sunnuntaina 14.4. kello 12 kerhon kevätkokous ja sen jälkeen Ikaruskimpan kokous. Tervetuloa availemaan toimintaa!
Kenttä lingottiin 11.4. Kentän pinnalla on nyt ohut aurattu lumikerros. Auringonpaiste tehnee pälviä hyvinkin äkkiä. Kenttää saa käyttää omalla vastuulla sen jälkeen, kun on varmistunut tarvittavan alueen turvallisuudesta. Aamuisin kenttä lienee jäässä ja illalla ehkä sohjoinen. 
Kerho hankki Ruotsista käytetyn Mainair Blade 582 triken. Kone on kentällä, siipi vielä pussissa. Tulevalla viikolla kone laitetaan lentokuntoon ja paperityöt tehdään.

Kevätkokuskutsu

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.4.2019 klo 4.45

Kokouskutsu
LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY
Kevätkokous
Aika: 14.4.2019 klo 12.00
Paikka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus
2. Järjestäytyminen
3. Päätösvaltaisuus
4. Työjärjestys
5. Ilmoitusasiat
6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta
7. Tilikertomus ja tilinpäätös
8. Toiminnantarkastajan lausunto
9. Tilinpäätöksen vahvistaminen
10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
11. Muut esille tulevat asiat
12. Kokouksen päättäminen     

T. Juha Holm
Sihteeri

1-10 of 338

Comments