Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Kevytilmailun vuoden 2021 teoriakurssi

lähettänyt Tapani Kokkonen 13.1.2021 klo 1.14

Kuvan mahdollinen sisältö: urheilijat, pilvi, vuori, luonto ja ulkoilma

Hyvää lentovuotta 2021!

lähettänyt Tapani Kokkonen 1.1.2021 klo 7.52

Nyt on aika tehdä saldoa meneen vuoden lennoista, tarkastaa, onko maksut balanssissa. Ikaruksen vuokratunneilla lentäneiltä toivotaan kirjanpitoa, jolle löytyy exel-pohja uutis-sarakkeesta. Ostokuiteista (mm bensat) toivotaan kuittia, valokuvatkin riittävät. Kun saldot on kohillaan, kartuttamaan uutta tiimaa. Ikarus on Iisalmessa ja vakuutuksissa, joten aina kelin saliessa on mukavaa päräytellä taivaalle. Iisalmi pidettänee auki koko talven.
Lapinlahtea ei sensijaan aurata. Lumitilanteen salliessa siellä voi lentää, kunhan itse varmistaa kentän tilanteen ja käyttökelpoisuuden. Nyt lunta taitaa olla alle 10 cm, tosin uutta on luvassa.

Simulaattoriin hankittiin uusi kone, Messerschmitt BF 109 G-6. Slllä pääsee suihkimaan IL-2;n maailmoissa. Ennestään sieltä löytyy G-2 ja Ju-88 suomikoneista. War Thunderista löytyyy myöskin kiinnostavia suomikoneita.
Siviili-ilmailua pääsee treenamaan FS ja X-Plane ympäristössä. Google Earth VR sallii koneettoman lentelyn ympäri maapalleroista. Kannattaa kokeilla!

Kevytilmailun teoriakurssi on tulossa kevättalvelle. Siitä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Loppusyksyn kuulumiset

lähettänyt Tapani Kokkonen 30.10.2020 klo 0.16   [ 30.10.2020 klo 0.19 päivitetty ]

Kokoukset saatiin pidettyä hyvässä järjestyksessä. Kiitos kaikille osallistuneille! Kokouksen paperit ovat nähtävillä uutispalstalla, jossa myös ajantasainen kerhon hinnasto.

Ikarus on nyt vakuutettuna ympäri vuoden, talvikatkoa ei tule. Kone on talvikauden Iisalmen kentällä majoituksessa ja kone siirtyi Iisalmeen jo viikolla 43. Ikaruksen kirjanpitoa ei tarvitse lähettää tämän vuoden puolella, riittää vuodenvaihteen jälkeenkin. Jotka ovat palauttaneet kirjanpitonsa ja lentävät vielä loppuvuonna, niin vuodenvaihteen jälkeen vaan täyttää uuden kirjanpidon täydentämään vanhaa.

Lapinlahden kenttä on käytettävissä olosuhteiden salliessa, talviaurausta ei lähtökohtaisesti tehdä ellei erikseen päätettävää syytä ilmene. Talvikautena koneen päälliköllä on vastuu tarkastaa lentopaikan kunto ennen toimintaa.

Blade trike on käytetävissä Lapinlahdella. Siihen asennetaan kaasuttimien lämmittimet kunhan kaikki tarvittavat osat on saatu hankittua. 582 moottori on joissain oloissa herkkä jäätämään, joten ennen asennusta on tarkkaan huomioitava olosuhteet ja jäätämisen riski.

Simulaattoria kannattaa pimeänä kautena hyödntää. X-planella pääsee mm. Ikaruksella lentämään vaikkapa Saksan vuoristokentiltä. Eri simuilla on mukava käydä kotipaikkaa tai muita tuttuja paikkoja bongailemassa. Kuinka paikoissa on jotain tuttua ja jotain aivan erikoista. Vähintään eksoottisia pihapuita.

Kausi jatkuu...

Sunnuntaina kokoustetaan

lähettänyt Tapani Kokkonen 24.10.2020 klo 2.27

Sunnuntaina on luvassa heikkotuulinen syyspäivä ja iltapäivä on varattu kerhon vuosikokouksille.
Ikarus lennähti talvipesäänsä Iisalmeen 24.10. josta voi yhä toimia, kunnes talven vakuutuskatko tulee päälle.
Traikki on vakuutuksessa koko vuoden ja sillä voi lentää kun kentän tila sallii. Nyt kenttä on kostea, mutta kuivaa kaistaletta löytyy yleensä jostain.
Simulaattori on käytössä ja dronepuolta ollaan käynnistelemässä.

Tervetuloa!

Kokouskutsu vuosikokouksiin

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.10.2020 klo 0.38

Hei Lapinlahden ilmailijat RY jäsen

Pidetään rästissä oleva kevätkokous ja syyskokous samalla kertaa. 

Kokouskutsu
LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY
Kevätkokous
Aika: 25.10.2020 klo 12
Paikka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus
2. Järjestäytyminen
3. Päätösvaltaisuus
4. Työjärjestys
5. Ilmoitusasiat
6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta
7. Tilikertomus ja tilinpäätös
8. Toiminnantarkastajan lausunto
9. Tilinpäätöksen vahvistaminen
10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
11. Muut esille tulevat asiat
12. Kokouksen päättäminen

----------------------------
Kokouskutsu
LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY
Syyskokous
Aika: 25.10.2020 klo 13

Paikka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen


Terveisin,
Juha Holm
Sihteeri

Ikarus huollettuna käytössämme ja Kiteen menovinkki

lähettänyt Tapani Kokkonen 31.8.2020 klo 8.40

Ikaruksen alennusvaihde on palannut tarkastetuna palvelukseen ja koneelle on tehty 1000 tunnin huolto. Nyt vaan aktiivista lentelyä kun illatkin ovat vielä valoisia.

Kiteellä on Fly-in 5.9. http://www.jik.fi/ajankohtaista/kitee-fly-in jos harrastajilla on sapivasti tilaa allakoissa.

Syksyn mittaan kerhon dronetoimintakin pitäisi saada käyntiin uuden kaluston myötä.

Varastossa on kerhon bensoja (98E), joita saa käyttää Ikaruksessa tai Bladessa, kunhan kirjaa tankkauksen koneen kirjaan. Bensaa saa myös ostaa hintaan 1,5€/l

28.8. kerhoilta

lähettänyt Tapani Kokkonen 27.8.2020 klo 0.44

Perjantaina säätiedotus on lupaillut mukavaa säätä, joten silloin kannattaa suunnata kentälle. Harmillisesti Ikaruksen alennusvaihde on määräaikaistarkastuksessa, joskin pitäisi kohta palata kotiin. Mutta traikit on käytössä ja kerholle perintölahjoituksena saatuihin droneihin aletaan myös tutustu. Simulaattoriopastustakin voi saada. Makkaraa paistellaan ja kahvikupposten ääressä nautitaan alta kuluvan kesän viimehetkistä.

Lentäjien kesätapaaminen

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.8.2020 klo 7.39

Perinteinen lentäjien kesätapaaminen pidetään Lapinlahden lentopaikalla 15.-16.8. Varsinaista ohjelmaa ei taaskaan ole, lennetän, nautitaan Väisäsen kotilihan grilliherkut ja saunotaan (la ilta). 
Yleisötapahtumaa ei pidetä korona-aikana, nautimme vain harrastajien kesken. Toki vakavasti kiinnostuneet saavat osallistua.

Majoittuminen mahdollista aitassa ryhmämajoituksena (n 8 paikkaa) ja konttorissa kaksi paikkaa. Virtaa saa vaunuille ja teltoille on nurmea.

Ultrakevyt- trike-, drone- ja virtuaali-ilmailua ainakin edustettuna, ehkä lennokkia ja movaakin.

Tervetuloa mukaan!

Heinäkuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.7.2020 klo 10.15

04 kynnyksellä on tasoiteltu viimekesänä korjattua salaojan katkosta. Paikka oli hieman painunut. Nyt sitä on tasattu, mutta pikkuisen tarvitsee lisää täyttömaata ja viimeistelyt. Isoa heittoa siinä ei enää ole, mutta sateen jäljiltä voi olla kurainen.
Remontin takia kynnys on nyt vanhan radan pään tasalla, jolloin kynnysväli on noin 350 m. Mikäli rataa tarvitaan enemmän, kannattaa myllätty kohta kiertää etelän puolelta, vauriokohta on alle 4 m leveä.
Kenttä on niitetty 12.7. jolloin kentällä oli muutenkin mukavasti toimintaa.

Kiuruvedellä on 16.7. alkaen vapaamuotoinen trikeleiri, kiinnostuneet voivat osallistua. Perjantaina kerholle tulee trikeoppilas ja viikonloppuna on tarkoitus lennelläkkin.

Ikaruksen 50h huolto on juuri tehty, joten silläkin jälleen runsaasti lentoaikaa vapaana.

Kesää

lähettänyt Tapani Kokkonen 28.6.2020 klo 7.49

Ikarus toimii Lapinlahdelta normaalisti ja Blade on trikepuolella kerholaisten käytössä. Kenttä on niitetty, mutta pieniä epätasaisuuksia on paikoitellen. 04 kynnyksen nurkillla, vanhan kentän pään kohdalla on painauma, jota kannattaa välttää, vaikka se ei jyrkkäreunainen olekaan.Painauma pyritään korjaamaan lähiaikoina.
Tervertuloa nauttimaan ilmailun iloista!

1-10 of 360

Comments