Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Kevytilmailun teoriakurssi 2020

lähettänyt Tapani Kokkonen 19.1.2020 klo 6.42

Lapinlahden Ilmailijat järjestää keväällä kevytilmailukurssin. Pitopaikka on aluksi Rissalassa, mutta riippuen siitä mistäpäin enemmän osallistujia tulee pitopaikkana voi olla myös Lapinlahti. Nyt on hyvä tilaisuus houkutella tuttavat ja sukulaiset ilmailun pariin!
Lisätietoja Matti Kuosmaselta. Yhteystiedot etusivun alapalkissa.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2780700195327516&set=a.849129645151257&type=3&eid=ARBV6C0l-1efuonTCNlfe8D6s3rdsyJLoa-EWPTGYqjdZyE_Lu5b_SGkxssU0e2U0u8yolLmZRpTdlzW

Hyvää joulua!

lähettänyt Tapani Kokkonen 24.12.2019 klo 4.21

Lapinlahdella ei talvikunnossapitoa. Piha on aurattu, joten hallilla ja kerholla pääsee touhuamaan.
Hyvää joulua ja mainiointa alkavaa vuosikymmentä!

Joulukuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 3.12.2019 klo 9.59

Ikarus on nyt mennyt talviunille Iisalmeen. Maaliskuussa se herätellään uuteen kevääseen. Ikaruksen lentotuntikirjanpidon aika on jälleen käsillä. Uutispalstalla on ajantasainen kirjanpitopohja. Muistakaa kaivella viimevuoden lopusaldo pohjalle, niin sisäänmaksut tulee huomioitua oikein. Jokainen vastaa itse kirjanpidostaan ja maksujensa hoitamisesta.  Kevätpuolella tarkastamme kirjanpidot ja jos laskutettavaa puuttu, perimme korotetun lentomaksun (+5€/h). Tarvittaessa lentomaksuihin saa maksuaikaa, mutta kirjanpito on syytä toimittaa ajallaan (vuoden loppuun mennessä).

Bladen vakuutus ei ole talvella voimassa, mutta Quantum on vakuutuksissa toukokuulle asti. Jos lentokenttä on lentokunnossa, Quantumilla voi käydä lentämässä.

Lapinlahden lentopaikalla ei ole talvikunnossapitoa. Keväällä kenttä aurataan jossain vaiheessa, mutta siitä tiedotetaan kun se on ajankohtaista. Kenttää saa käyttää omalla vastuulla talvikaudella oman harkinnan mukaan. 

Simulaattori on käytettävissä ja Ikarus saadaan Xplaneenkin piakkoin. FSXässä se on ollut aiemminkin. Sotasimutkin ovat päivityneet, vaihtoehtoja löytyy nyt mukavasti. Läppärillä on lennokki-hupisimu, jossa riittää haastetta.

Tervetuoloa harrastamaan!

Kokouskutsu

lähettänyt Tapani Kokkonen 10.11.2019 klo 3.07

Kokouskutsu

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Syyskokous

Aika: 24.11.2019 klo 12

Pakka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen


Tervetuloa kokoukseen!

Johtokunta

Lokakuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.10.2019 klo 12.08

Kenttä on varsin hyvässä kunnossa, normaaleja pieniä epätasaisuuksia paikoin. Ratamerkit kerätään pois ennen lumentuloa, mutta kenttää saa käyttää normaalisti niin pitkään, kun pyörät hangessa pyörii.
Bladen vakuutus päättyy 17.10. jonka jälkeen se on seisonnassa, kunnes katsotaan aiheelliseksi vakuuttaa uudestaan. Quantumin vakuutus on voimassa jonnekkin toukokuulle asti. Jompi kumpi traikki myydään välittömästi kun ostaja löytyy. Quantumin hinta on 5000€. Siihen on mahdollista myydä mukaan noin 100 tuntia pyörinyt sinikantinen 582 kaksitahtimoottori käsikäynnistimellä hintaan 1700€. Vaihtoehtoisesti Blade voidaan myydä hintaan 6500€. Quik 912 ULS on myöskin vielä myynnissä.
Ikarus on nyt Lapinlahdella käytettävissä ja talvikaudesta tehtäneen päätöksiä viimeistään marraskuussa, pidetäänkö talvitauko ja missä?

Nyt syksyllä on ollut joitain varsin mainioita lentopäiviä. Leppoisia tuulia, komeaa ruskaa ja upeita pilviä. Sää muuttuu nopeasti, pilvinen päivä voi aueta upeasti iltapäivällä. Näitä hetkiä kannattaa pitää silmällä, ne ovat usein ne kauneimmat ja elämyksellisimät lentokeikat ihan lähialueillakin.

Kerhoilta sunnuntaina 8.9.

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.9.2019 klo 5.25

Kentällämme touhuillaan yhteistuumin sunnuntaina 8.9. illalla. Lennetään, simuloidaan, laitellaa paikkoja, kahvitellaan ja tiristellää makkaraa. Perusmeinikiä. Tulkaahan käymään!
Kentällämme toimintarajoituksia 14.-15.9. dronetoiminnan vuoksi. https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2019/EF_SUP_2019_131_en.pdf
Kerhomme koneita on nyt myynnissä. Quantum 503 tarjolla 5000€ hintaan. Yksityinen Quik 912ULS 16 000€ hintaan. Jos kauppa  käy, tilalle voisi olla tulossa erilaisia traikkeja. Tarvittaessa Bladenkin voi myydä hintaan 6500€.
Ikarukselle olisi kysyntää Rissalan kentällä. Ikaruskimppa päättänee lähiaikoina voisiko Ikarus olla jonkin aikaa Rissala kotikenttänään.
Mutta sunnuntaina Lapinlahdelle lentämään!

Lapinlahti fly in 2019

lähettänyt Tapani Kokkonen 4.8.2019 klo 3.16   [ 4.8.2019 klo 3.22 päivitetty ]

Lapinlahden kesän kokoontuminen pidetään 17.-18.8.2019. 
Tapahtumaan sisältyy avoimien ovien tilaisuus, jolloin yleisö voi tulla tutustumaan toimintaan lauantaina 17.8. kello 12-16. Esittelyssä Lapinlahden oma trikekalusto, Ikarus ja virtuaalisimulaattori. Kevytilmailun tulevista koulutuksista tietoutta sekä kurssista kiinnostuneille mahdollisuus esittelylentoihin. (säävaraus)

Vapaamuotoinen kevytilmailulajien kesätapaaminen. Ei varsinaista ohjelmaa, vapaata lentelyä ja lentohärveleihin tutustumista.
Perjantainakin saatta toimintaa jo viritä.

Kentällä mahdollista majoittua aitassa ryhmämajoituksessa (n. 8 paikkaa) tai omissa teltoissa tai matkailuvermeissä. Sähköä saatavilla.
Ruokahuoltoon käytettävissä uuni, mikro, nuotio ja grilli. Lapinlahden kylän palveluihin matkaa reilut viisi kilometriä.

Tervetuloa mukaan!


Muuta elokuun kuulumista:
Rissalasta saatiin viestiä, että kentän pysyväismääräyksissä mainittu toiminnan ilmoitusvelvollisuus voitaisiin poistaa. Näinollen toiminta vapautuu, tosin mahdolliset ilmatilavaraukset on jokaisen itse tarkastettava, mikäli aikoo lentää mahdollisilla varausalueilla. 
Tulemme tekemään uudet pysyväismääräykset, mutta ilmoitusvelvollisuus on käytännössä jo poistunut velvoite.

Syyskuussa EFLL on yhden viikonlopun suljettu miehittämättömän droneliikenteen vuoksi. 14.-15.9.2019 kello 08.00-18.00 päivittäin paikallista aikaa. Tuon ajan ulkopuolella voi lentää.  Asiasta julkaistaan notam myöhemmin.

Quantum huollettu

lähettänyt Tapani Kokkonen 11.7.2019 klo 22.50

Nyt Qantumin 50 tunnin huollon jälkikiristelyt on tehty. Saa taas 50 tuntia lennellä vapaasti. EGT mittarin antureissa on kosketushäiriöitä, johoja heiluttelemalla  saa parempia lukemia. Toinen CHT näyttää hyvin. Radion akku on latauksessa konttorilla.
Blade tyypitykset saatiin alulle. Niitä lisää sään salliessa. Heinäkuussa pitää tehdä päätös, kumpi trike laitetaan myyntiin.
Kentän ja pihan niitot on tehty, mutta rakennusten välit on pitkässä heinässä, yritetään keksiä keinot siistimisiin.
Toivottavasti tuulinen kesä kääntyy vähän rauhalisemmaksi. 
Lentäjien kesätapaaminen pidetään elokuun 17. ja 18. päivä. Tästä lisää myöhemmin.
Nyt on hyvä aika lentää!

Heinäkuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 5.7.2019 klo 12.43

5.-7.7. Lapinlahdella on moottorivarjoliitäjien pelastustoimintakoulutusta. Perjantaina paikalla oli jo useita harrastajia virittelemässä kalustoaan. 
Myös Ikarus ja kerhon traikit lensivät, tosin läheinen sadepilvi nostatteli aika puuskaisen sivutuulen juuri parhaan ilta-ajan kohdalle.
Quantum on huollettu, mutta sylinterinkansien jälkikiristys on vielä vartin lentoajan kuluttua. Asia yritetään hoitaa kuntoon viikonlopun aikana.
Bladen tyyppikoulutuksia on tarkoitus lentää mahdollisuuksien mukaan. Alkuperäinen vakuutuskausi on heinäkuun puoliväliin, johon mennessä pitäisi osata päättää kumpi traikki jätetään kerholle ja kumpi laitetaan myyntiin?
Quik on käytössä ja myynnissä edelleen.
Kenttä on niitetty, piha-alue reunemmassa ja rakennusten välissä pitää vielä niittää.
Siis nyt viikonloppuna muistkaa huomioida moottorivarjoliitimiä. Ja eikun vaan lentämään!

Kesäkuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 5.6.2019 klo 11.44

Kentän niitto aloiteltiin keskiviikkona, mutta jäi vielä vaiheeseen. Traktoria pitänee huoltaa ennen jatkamista. Kenttää voi käyttää kun huomioi missä on lyhyttä ja missä pidempää heinää.
Bladen tuulilasi on valmis ja koelennetty. Koneella voidaan antaa tyyppikoulutusta sovittaessa.
Quantumin moottorin 50 tunnin huolto, eli karstanpoisto on tehty ja kone koelennetty. Konetta voi nyt käyttää, mutta vuositarkastus pitää tehdä lähiviikkoina listojen mukaan.
Ikarus käytössä normaalisti Lapinlahdella. 

Nyt lentelemään!


1-10 of 343

Comments