Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Ikarus taas Iisalmessa

lähettänyt Tapani Kokkonen 16.5.2020 klo 1.00

Ikarus sirretiin jälleen iisalmen kentälle toimimaan. Lapinlahti on edelleen sateen jälkeen aina hieman kurainen. Kuivalla kaudella siellä pärjää jo hyvin.

Toukokuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.5.2020 klo 10.07

Kenttä alkaa olla keväisessä kunnossa, pääasiassa kuiva. Pientä mykkylää on paikoitellen epätasaisen roudan sulamisen takia. Piha on kosteampi. Kannattaa tarkastaa kentän tilanne pienellä kävelylenkillä ennen lentoja.

Ikarus palasi Lapinlahdelle 6.5.  Se on nyt huollettu ja koelennetty, joten kausi voi jatkua täysillä Lapinlahdelta toimien.

Blade on otettu käyttöön ja se toimii kerhon yleiskoneena trikepuolella.

Avotulen teko kentällä on kielletty kuivalla säällä ennen lähipeltojen ruokohelpin paalausta. Kun paalit on rullalla, saa taas grillailla. Grillikatos on kaikkien vapaassa käytössä ja puita saa pilkkoa tarpeeseensa. Talkoita puiden pilkkomiseen ei saa nyt pitää, mutta siinä saa lentojen välillä käydä verryttelemässä ja liiteriä täyttämässä.

Konttorissa on käsidesiä, toimitaan vastuulisesti, siistitään jälkemme aina ja kipeänä ei tulla kentälle.

Simlaattorissakin kapasiteettiä on vielä vapaana, saa vinkata, mainostaa ja houkutella uusia mahdollisia harrastajia simulaattorin kautta kerhoon.

Blade vakuutettu

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.4.2020 klo 11.40

Bladelle on otettu perusvakuutukset vuodeksi. Mikäli peruskoulutettavia tulee, koneeseen otetaan myös istuinpaikkavakuutus. Ilmakuljetusvakuutus kattaa tyyppikoulutusen ja kertauskoulutuksen tarpeet.
Tänään pyöritettiin moottoria suojavoitelun jäljiltä. Sytytystulpat vaihdetaan seuraavalla reissulla ja kone laitetaan lentovalmiiksi. Keskiviikkona kentällä oli taas lunta ja märkyyttä ylenmäärin, joten kevään ensilento jäi lentämättä. Viikonloppuna katsotaan tilannetta uudelleen, onko kenttä kuivunut riittävästi. Kenttää ei kannata käyttää kosteana, pintaan jää helposti jälkiä.
Ikarus jatkaa toimintaa Iisalmessa Lapinlahden kunolliseen kuivumiseen saakka.

Huhtikuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.4.2020 klo 9.50

Huhtikuussa Ikarus on ollut mukavasti käytössä. Koulutukset pyörivät ja samoin harrastelennot normaalisti. Koneessa on desinfiointiaineita, joilla pöpöt pidetään maan kamaralla. Ikarus majailee edelleen Iisalmessa.

Quantum myytiin ja kerhon peruskoneena jatkaa Blade. Konetta ei olla vielä otettu käyttöön, odotellaan kentän asettumista lumettomaan tilaan. Kone ei ole vielä vakuutuksissa, mutta asia valmistellaan ja olosuhteiden korjaantuessa vakuutus laitetaan voimaan.

Simulaattoritoimintaa saa harrastaa vapaasti. Neljä erilaista lentosimulaattoria virtuaaliympäristössä on käytettävissäsi.

Kun lähipeltojen ruokohelpi on kuivaa, kentällä ei saa tehdä avotulta! Kun helpi on paalattu, makkaranpaisto on jälleen sallittua. Samoin sateella muulloinkin.

Jos harrastamisen jälkeen ilmenee koronaoireita, asiasta pitää välittömästi ilmoittaa kerholle. Osaamme rajoittaa sitten tartunnan leviämistä.

Kerhon kevätkokousta ei voida nyt pitää normaalisti. Harkitsemme siirtoa myöhempään ajankohtaan tai kokouksen pitoa etäyhteyksin. Asiasta tiedotetaan kun asia selviää. Muutoin toiminta jatkuu ennallaan.


Maaliskuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 4.3.2020 klo 11.00

Ikaruksen lentokausi on alkanut Iisalmessa. Vakuutusjakso alkoi kuun alussa. Iisalmen kenttä pidetään auki koko talven.
Lapinlahdella kentällä on vähän lunta. Pyörätoiminta voisi olla mahdollista pienellä työllä. Jäätilanne järvillä on myöskin kiinnostava, jos lunta ei tule paljoa, tarkastetuila paikoilla voi olla mahdollista toimia pyöräkoneillakin.
Quantum on vakuutettuna kuun loppuun sakka vanhalla yhtiöllä. Seuraavalle kuulle pitää etsiä uusi vakuutusyhtiö ja miettiä kumpi kone vakuutetaan, Blade vai Quantum.

Kevytilmailun teoriakoulutus on käynnistynyt. Vielä voi olla mahdollista päästä mukaan tai vaikka osallistua valikoiduille tunneille kertauksen merkeissä. Lisätietoja saa Matilta.


Kevytilmailukurssi alkaa pian. Vielä ehtii mukaan!

lähettänyt Tapani Kokkonen 2.2.2020 klo 11.08

Moi,

kevään kurssi alkaa lauantaina 23.2.2020 ja sinne on nyt ilmoittautunut vasta kaksi oppilasta. Lisää olisi siis saatava.

 

Moni kerholainen on ilmoittanut, että tuttu tulee kurssille, joten hoputtakaahan heitä ilmoittautumisen kanssa.

 

http://auster.dyndns.info/UPL/UPL-kurssi-2020.JPG

 

Terveisin,

 

--matti

Matti Kuosmanen

Sunnuntaina leffailta!

lähettänyt Tapani Kokkonen 28.1.2020 klo 11.55

Sunnuntaina 2.2.2020 on jäsenistölle elokuvailta Genelecillä, osoitteessa Olvitie 5.

Ohjelma on alustavasti seuraava. 
15.00 alkaen musiikin kuuntelua Ylä-Savon parhaassa kotiteatterissa ja tehdaskierros halukkaille.
16.00 elokuva Valiojoukko alkaa (Huom. 3 h 17 min pitkä)
19.30 elokuva päättyy

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

T. Juha Holm
Sihteeri

Kevytilmailun teoriakurssi 2020

lähettänyt Tapani Kokkonen 19.1.2020 klo 6.42

Lapinlahden Ilmailijat järjestää keväällä kevytilmailukurssin. Pitopaikka on aluksi Rissalassa, mutta riippuen siitä mistäpäin enemmän osallistujia tulee pitopaikkana voi olla myös Lapinlahti. Nyt on hyvä tilaisuus houkutella tuttavat ja sukulaiset ilmailun pariin!
Lisätietoja Matti Kuosmaselta. Yhteystiedot etusivun alapalkissa.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2780700195327516&set=a.849129645151257&type=3&eid=ARBV6C0l-1efuonTCNlfe8D6s3rdsyJLoa-EWPTGYqjdZyE_Lu5b_SGkxssU0e2U0u8yolLmZRpTdlzW

Hyvää joulua!

lähettänyt Tapani Kokkonen 24.12.2019 klo 4.21

Lapinlahdella ei talvikunnossapitoa. Piha on aurattu, joten hallilla ja kerholla pääsee touhuamaan.
Hyvää joulua ja mainiointa alkavaa vuosikymmentä!

Joulukuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 3.12.2019 klo 9.59

Ikarus on nyt mennyt talviunille Iisalmeen. Maaliskuussa se herätellään uuteen kevääseen. Ikaruksen lentotuntikirjanpidon aika on jälleen käsillä. Uutispalstalla on ajantasainen kirjanpitopohja. Muistakaa kaivella viimevuoden lopusaldo pohjalle, niin sisäänmaksut tulee huomioitua oikein. Jokainen vastaa itse kirjanpidostaan ja maksujensa hoitamisesta.  Kevätpuolella tarkastamme kirjanpidot ja jos laskutettavaa puuttu, perimme korotetun lentomaksun (+5€/h). Tarvittaessa lentomaksuihin saa maksuaikaa, mutta kirjanpito on syytä toimittaa ajallaan (vuoden loppuun mennessä).

Bladen vakuutus ei ole talvella voimassa, mutta Quantum on vakuutuksissa toukokuulle asti. Jos lentokenttä on lentokunnossa, Quantumilla voi käydä lentämässä.

Lapinlahden lentopaikalla ei ole talvikunnossapitoa. Keväällä kenttä aurataan jossain vaiheessa, mutta siitä tiedotetaan kun se on ajankohtaista. Kenttää saa käyttää omalla vastuulla talvikaudella oman harkinnan mukaan. 

Simulaattori on käytettävissä ja Ikarus saadaan Xplaneenkin piakkoin. FSXässä se on ollut aiemminkin. Sotasimutkin ovat päivityneet, vaihtoehtoja löytyy nyt mukavasti. Läppärillä on lennokki-hupisimu, jossa riittää haastetta.

Tervetuoloa harrastamaan!

1-10 of 350

Comments