Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Lentäjien kesätapaaminen

lähettänyt Tapani Kokkonen

Perinteinen lentäjien kesätapaaminen pidetään Lapinlahden lentopaikalla 15.-16.8. Varsinaista ohjelmaa ei taaskaan ole, lennetän, nautitaan Väisäsen kotilihan grilliherkut ja saunotaan (la ilta). 
Yleisötapahtumaa ei pidetä korona-aikana, nautimme vain harrastajien kesken. Toki vakavasti kiinnostuneet saavat osallistua.

Majoittuminen mahdollista aitassa ryhmämajoituksena (n 8 paikkaa) ja konttorissa kaksi paikkaa. Virtaa saa vaunuille ja teltoille on nurmea.

Ultrakevyt- trike-, drone- ja virtuaali-ilmailua ainakin edustettuna, ehkä lennokkia ja movaakin.

Tervetuloa mukaan!

Heinäkuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.7.2020 klo 10.15

04 kynnyksellä on tasoiteltu viimekesänä korjattua salaojan katkosta. Paikka oli hieman painunut. Nyt sitä on tasattu, mutta pikkuisen tarvitsee lisää täyttömaata ja viimeistelyt. Isoa heittoa siinä ei enää ole, mutta sateen jäljiltä voi olla kurainen.
Remontin takia kynnys on nyt vanhan radan pään tasalla, jolloin kynnysväli on noin 350 m. Mikäli rataa tarvitaan enemmän, kannattaa myllätty kohta kiertää etelän puolelta, vauriokohta on alle 4 m leveä.
Kenttä on niitetty 12.7. jolloin kentällä oli muutenkin mukavasti toimintaa.

Kiuruvedellä on 16.7. alkaen vapaamuotoinen trikeleiri, kiinnostuneet voivat osallistua. Perjantaina kerholle tulee trikeoppilas ja viikonloppuna on tarkoitus lennelläkkin.

Ikaruksen 50h huolto on juuri tehty, joten silläkin jälleen runsaasti lentoaikaa vapaana.

Kesää

lähettänyt Tapani Kokkonen 28.6.2020 klo 7.49

Ikarus toimii Lapinlahdelta normaalisti ja Blade on trikepuolella kerholaisten käytössä. Kenttä on niitetty, mutta pieniä epätasaisuuksia on paikoitellen. 04 kynnyksen nurkillla, vanhan kentän pään kohdalla on painauma, jota kannattaa välttää, vaikka se ei jyrkkäreunainen olekaan.Painauma pyritään korjaamaan lähiaikoina.
Tervertuloa nauttimaan ilmailun iloista!

Ikarus taas Iisalmessa

lähettänyt Tapani Kokkonen 16.5.2020 klo 1.00

Ikarus sirretiin jälleen iisalmen kentälle toimimaan. Lapinlahti on edelleen sateen jälkeen aina hieman kurainen. Kuivalla kaudella siellä pärjää jo hyvin.

Toukokuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.5.2020 klo 10.07

Kenttä alkaa olla keväisessä kunnossa, pääasiassa kuiva. Pientä mykkylää on paikoitellen epätasaisen roudan sulamisen takia. Piha on kosteampi. Kannattaa tarkastaa kentän tilanne pienellä kävelylenkillä ennen lentoja.

Ikarus palasi Lapinlahdelle 6.5.  Se on nyt huollettu ja koelennetty, joten kausi voi jatkua täysillä Lapinlahdelta toimien.

Blade on otettu käyttöön ja se toimii kerhon yleiskoneena trikepuolella.

Avotulen teko kentällä on kielletty kuivalla säällä ennen lähipeltojen ruokohelpin paalausta. Kun paalit on rullalla, saa taas grillailla. Grillikatos on kaikkien vapaassa käytössä ja puita saa pilkkoa tarpeeseensa. Talkoita puiden pilkkomiseen ei saa nyt pitää, mutta siinä saa lentojen välillä käydä verryttelemässä ja liiteriä täyttämässä.

Konttorissa on käsidesiä, toimitaan vastuulisesti, siistitään jälkemme aina ja kipeänä ei tulla kentälle.

Simlaattorissakin kapasiteettiä on vielä vapaana, saa vinkata, mainostaa ja houkutella uusia mahdollisia harrastajia simulaattorin kautta kerhoon.

Blade vakuutettu

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.4.2020 klo 11.40

Bladelle on otettu perusvakuutukset vuodeksi. Mikäli peruskoulutettavia tulee, koneeseen otetaan myös istuinpaikkavakuutus. Ilmakuljetusvakuutus kattaa tyyppikoulutusen ja kertauskoulutuksen tarpeet.
Tänään pyöritettiin moottoria suojavoitelun jäljiltä. Sytytystulpat vaihdetaan seuraavalla reissulla ja kone laitetaan lentovalmiiksi. Keskiviikkona kentällä oli taas lunta ja märkyyttä ylenmäärin, joten kevään ensilento jäi lentämättä. Viikonloppuna katsotaan tilannetta uudelleen, onko kenttä kuivunut riittävästi. Kenttää ei kannata käyttää kosteana, pintaan jää helposti jälkiä.
Ikarus jatkaa toimintaa Iisalmessa Lapinlahden kunolliseen kuivumiseen saakka.

Huhtikuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.4.2020 klo 9.50

Huhtikuussa Ikarus on ollut mukavasti käytössä. Koulutukset pyörivät ja samoin harrastelennot normaalisti. Koneessa on desinfiointiaineita, joilla pöpöt pidetään maan kamaralla. Ikarus majailee edelleen Iisalmessa.

Quantum myytiin ja kerhon peruskoneena jatkaa Blade. Konetta ei olla vielä otettu käyttöön, odotellaan kentän asettumista lumettomaan tilaan. Kone ei ole vielä vakuutuksissa, mutta asia valmistellaan ja olosuhteiden korjaantuessa vakuutus laitetaan voimaan.

Simulaattoritoimintaa saa harrastaa vapaasti. Neljä erilaista lentosimulaattoria virtuaaliympäristössä on käytettävissäsi.

Kun lähipeltojen ruokohelpi on kuivaa, kentällä ei saa tehdä avotulta! Kun helpi on paalattu, makkaranpaisto on jälleen sallittua. Samoin sateella muulloinkin.

Jos harrastamisen jälkeen ilmenee koronaoireita, asiasta pitää välittömästi ilmoittaa kerholle. Osaamme rajoittaa sitten tartunnan leviämistä.

Kerhon kevätkokousta ei voida nyt pitää normaalisti. Harkitsemme siirtoa myöhempään ajankohtaan tai kokouksen pitoa etäyhteyksin. Asiasta tiedotetaan kun asia selviää. Muutoin toiminta jatkuu ennallaan.


Maaliskuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 4.3.2020 klo 11.00

Ikaruksen lentokausi on alkanut Iisalmessa. Vakuutusjakso alkoi kuun alussa. Iisalmen kenttä pidetään auki koko talven.
Lapinlahdella kentällä on vähän lunta. Pyörätoiminta voisi olla mahdollista pienellä työllä. Jäätilanne järvillä on myöskin kiinnostava, jos lunta ei tule paljoa, tarkastetuila paikoilla voi olla mahdollista toimia pyöräkoneillakin.
Quantum on vakuutettuna kuun loppuun sakka vanhalla yhtiöllä. Seuraavalle kuulle pitää etsiä uusi vakuutusyhtiö ja miettiä kumpi kone vakuutetaan, Blade vai Quantum.

Kevytilmailun teoriakoulutus on käynnistynyt. Vielä voi olla mahdollista päästä mukaan tai vaikka osallistua valikoiduille tunneille kertauksen merkeissä. Lisätietoja saa Matilta.


Kevytilmailukurssi alkaa pian. Vielä ehtii mukaan!

lähettänyt Tapani Kokkonen 2.2.2020 klo 11.08

Moi,

kevään kurssi alkaa lauantaina 23.2.2020 ja sinne on nyt ilmoittautunut vasta kaksi oppilasta. Lisää olisi siis saatava.

 

Moni kerholainen on ilmoittanut, että tuttu tulee kurssille, joten hoputtakaahan heitä ilmoittautumisen kanssa.

 

http://auster.dyndns.info/UPL/UPL-kurssi-2020.JPG

 

Terveisin,

 

--matti

Matti Kuosmanen

Sunnuntaina leffailta!

lähettänyt Tapani Kokkonen 28.1.2020 klo 11.55

Sunnuntaina 2.2.2020 on jäsenistölle elokuvailta Genelecillä, osoitteessa Olvitie 5.

Ohjelma on alustavasti seuraava. 
15.00 alkaen musiikin kuuntelua Ylä-Savon parhaassa kotiteatterissa ja tehdaskierros halukkaille.
16.00 elokuva Valiojoukko alkaa (Huom. 3 h 17 min pitkä)
19.30 elokuva päättyy

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

T. Juha Holm
Sihteeri

1-10 of 353

Comments