Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

26.7. kerhoilta

lähettänyt Tapani Kokkonen 26.7.2021 klo 3.02   [ 26.7.2021 klo 3.03 päivitetty ]

Viimeviikon kovat sivutuulet ovat laantuneet, joten maanantaina pidetään kerhoiltaa. Lenhtihenkilö tulee tutustumaan toimintaamme, joten olisi mukavaa, että toimintaa olisi. Jorma on varannut Ikaruksen lennättääkseen henkilöä, mutta muutoin Ikarusta voi käyttää pitkin iltaa. Bladessa on nyt opetuskahvat ja navitabletti kokeilussa. Quik on myyty ja viettää viimeisiä päiviään Lapinlahdella ennen muuttoa Pohjanmaalle. Tilalle on saatu yksipaikkainen Aeros Elan, Corsairin moottorilla. Sitä opetellaan nyt kovasti käyttämään. Vaikuttaa mukavalle nautiskelukoneelle, pystyy lentämään ja laskeutumaan hitaasti, termiikkilentokin onnistuu. Simulaattoriinkin on saatu uusia koneita, kokeilemaan vaan.

Syystapaamiselle on suunniteltu ajankohdaksi 20.8. alkavaa viikonloppua. Sauna on jo varattu.

Tervetuloa mukaan!

Heinäkuuta

lähettänyt Tapani Kokkonen 2.7.2021 klo 13.12

Bladen huolto on valmis ja kone on jälleen vapaasti käytettävissä. 3.7. iltapäivällä Blade käy Viitasaaren kylätapahtumassa. Seuraavana viikonloppuna on Kuhmon fly in -tapahtuma. Kuhmoon voisi yrittää useamman koneen voimin.
17.7. Kiuruvedellä on lentopäivä.
Ikarusta on huollettu ja puunattu. Uudet valotkin on asennettu. Nyt on hyvä lennellä.
Kenttää saa käydä viikottain niittelemässä uudella leikkurillamme. Kun pidetään lyhyenä, niin niitto sujuu joutuisaan ja kenttä pysyy hienossa kunnossa. Leikkurin vuosihuolto pitää tehdä lähiaikoina.
Nautitaan kesästä ja lennellään aktiivisesti.

Juhannusta

lähettänyt Tapani Kokkonen 24.6.2021 klo 12.12

Ikarusta on huollettu ja putsailtu. Jotain laittoja on vielä kesken, mutta kone on käytettävissä.
Bladen huolto on kesken. Koneella lennettiin huollon jälkeiset pari tuntia ja aloitettiin jälkikiristykset ohjelman mukaan. Samalla asennetaan kaasuttimen lämmittimet. Juhannuksen seutuun on tarkoitus saada Blade valmiiksi. 
Kenttä on niitetty lukuunottamatta jatkeen reunoja ja pihan reunuksia. Jollakin vehkeellä pitäisi ajella myös hallin takaparkki ja grillikatoksen ympäristö. Uudella leikkurilla ei noille kivisille alueille kannata mennä. Ruohot kannattaa ajaa viikoittain, niin leikkaus onnistuu silloin hyvällä vauhdilla.
Leikkurin vuosihuoltokin pitää tehdä lähiaikoina. Öljynvaihto moottoriin ja kaikkien rasvanippojen rasvaus.
Beaver 143 pitää tässä jokupäivä laskea katosta alas. On mahdollista aloittaa sitten jälleenrakennusprojekti.

Ikarus palasi Lapinlahdelle

lähettänyt Tapani Kokkonen 30.5.2021 klo 12.27

Sunnuntaina Ikarus 496 palasi kotikentälle ja toimii kesän Lapinlahdelta käsin. Kenttä on normaalissa kesäkunnossa ja nurmi leikattu kerhon uudella hienolla Jakobsen-teholeikkurilla.

Bladen 150 tunnin huolto jatkuu edelleen. Siipi on purettu, mutta on tarkoitus ensi viikonloppuna saada se tarkastettua, pestyä ja vahattua sekä asennettua. Moottori on huollettu, kaasuttimien lämmittimien asennus on kesken samoin kaasuttimien huolto, joka odotelee yhä varaosapakettia. Bladeen vaihdettiin Icom A5 radio ja virrallinen intercom. Koneessa on nyt myös usb-virtaulostulot navigaatiolaitteita varten. Jos kaasuttimen osat saadaan viikolla, niin kone voisi valmistua viikonloppuna.

Grillailu on sallittu kodassa, pellot ovat jo vahvasti uuden kasvuston peitossa. Aitassa ja konttorissa on tarvitsijoille yösijaa. Nyt voi harrastaa pitkän valoisan päivän ja lämpökin taitaa olla tulossa takaisin.

Lumet lähti

lähettänyt Tapani Kokkonen 23.4.2021 klo 5.44

Lumi on sulanut kentältä. Pinta on vielä kostea ja piha reilusti märkä. Mutta hyvin edetään kesää kohti.
Lauantaina jatketaan Bladen huoltoa. Purkuhommat alkavat olla tehty. Nyt putsailua, tarkastuksia ja kokonnpanoa. Tekemistä on eikä saata vapuksi valmistua.

Kenttää ei vielä kannata käyttää, ellei kosteustilaa tarkasta huolellisesti ja varmista turvallisen toiminnan edellytyksiä.

Kevättä

lähettänyt Tapani Kokkonen 15.4.2021 klo 23.39

Kenttä on edelleen lumen peitossa, mutta aurinkoiset lämpimät päivät vajuuttavat hankia sukkelaan. Päivitämme kentän tilannetietoja kun olosuhteet kohenevat. Notamin "ei talvikunnossapitoa" päättyy jo ensi viikolla, mutta voi olla, että kevätkunnossapitokaan ei vielä ole ihan ajan tasalla.

Kerhon Blade trike on 150 tunnin huollossa. Moottori käytettään auki, karstanpoisto, tiivisteiden vaihto ja kaasareiden uusi sisustaminen kuuluu tähän huoltoon. Viikonloppuna puretaan ja putsaillaan vielä ja ensiviikolla toivottavasti aletaan jo kasaillakkin. Toiveissa on saada kone kuntoon siihen mennessä kun kenttä on kuivunut käyttökuntoon.

Kevytilmailukurssi on edennyt jo lento-osioon. Ikarus on Iisalmessa niin pitkään kunnes Lapinlahden kenttä on täysin kuiva. 

Virtuaalisimulaattori toimii nyt hyvin. Thunderiin on tullut jälleen kiinnostavia koneita koelennettäväksi. Fokker D XXI löytyy Ruotsin valikosta ja Mig 21 Venäjän valikosta.


Kerhon virtuaalisimulaattori toimii taas

lähettänyt Tapani Kokkonen 3.3.2021 klo 11.16

Vihdoin vaivalloinen ongelma saatiin korjattua ja virtuaalisuus toimii paremmin kun ennen. Asemointi on nyt kohdallaan, kun ennen sitä joutui säätämään useasti. Nyt myös pikku ohjaimen aseman korjaus toimii hyvin ainakin Thunderissa. Siispä tervetula taas elämysmatkoille normaalin toimintasäteen rajoituksista vapaana.
Ikarukselle tehdään nyt 5-vuotishuoltoa moottorille. Kannattaa siis varmistaa tilanne, ennekuin hujauttaa Iisalmeen, onko huolto vielä kesken. Huoltotalkoisiinkin toki saa osallistua.
Kerhon Bladelle aloitellaan 150 tunnin huoltoa lähiaikoina. 
Kentällä on lunta ehkä puolisen metriä. Hallin edus on aurattu ja isot ovet saa auki tarvittaessa. Grillikatoksen edessäkin on lunta noin metri, mutta pienellä lapioinnilla pääse grillailemaan halutessaan.

Kevään kevytilmailuteoriat ovat alkaneet Rissalassa helmikuun lopulla. Mukaan saattaisi vielä päästä tarvittaessa.

Kerhon virtuaalisimulaattorissa häiriöitä

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.2.2021 klo 7.54

Simulaattorin vr-lasien asemoinnissa on nyt vikaa. Asiaa tutkitaan ja pyritään saamaan järjestelmä kuntoon.  Ilmoitamme, kun systeemit toimivat taas.

Vielä ehtii kevytilmailun teoriakurssille.

lähettänyt Tapani Kokkonen 30.1.2021 klo 7.34

Nyt kannattaa levitellä tietoa tulevasta teoriakurssista. Paikkoja on rajoitusten vuoksi rajallisesti, mutta vielä mahtuu mukaan. Ilmoitautumiset suoraan Matille (ks. seuraava ilmoitus).

Lunta on tullut nyt ravakasti, joten kenttä on nyt ummessa ja siitä on annettu notam. Katsotaan keväällä, milloin taas kenttä otetaan käyttöön.

Ikarus on Iisalmessa ja sillä pääsee harrastamaan nyt vuoden ympäri. Vuokratunneilla lentäneiltä toivotaan vuosikirjanpitoa viime vuodelta, jonka lomake löytyy uutispalstalta.

Simulaattorilla kannattaa käydä huimailemassa. Virtuaalilennot trooppisissa maisemissa virkistävät kummasti talven hankien keskellä.

(K0496/21 NOTAMN
Q) EFIN/QFAXX/IV/NBO/A /000/999/6324N02729E005
A) EFLL B) 2101301700 C) 2104210900
E) EI TALVIKUNNOSSAPITOA. LISÄTIETOJA KIITOTIEN KÄYTETTÄVYYDESTÄ 


(D0033/21 NOTAMN
Q) EFIN/QFAXX/IV/NBO/A /000/999/6324N02729E005
A) EFLL B) 2101301700 C) 2104210900
E) NO WINTER MAINTENANCE. CTC FOR UP-TO-DATE INFO WWW.EFLL.NET)

Kevytilmailun vuoden 2021 teoriakurssi

lähettänyt Tapani Kokkonen 13.1.2021 klo 1.14

Kuvan mahdollinen sisältö: urheilijat, pilvi, vuori, luonto ja ulkoilma

1-10 of 369

Comments