Etusivu‎ > ‎

Ajankohtaista

Leffailta Genelecillä

lähettänyt Tapani Kokkonen 18.2.2019 klo 8.27

Hei Lapinlahden ilmailijat RY jäsenet

Sunnuntaina 24.2.2019 on jäsenistölle elokuvailta Genelecillä, osoitteessa olvitie 5.

Ohjelma on alustavasti seuraava. 
14.00 alkaen musiikin kuuntelua Ylä-Savon parhaassa kotiteatterissa.
14.30 tehdaskierros
15.00 elokuva Taistelu Englannista alkaa (Battle of Britain), vuodelta 1969.
17.30 elokuva päättyy

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

T. Juha Holm
Sihteeri

Helmikuu

lähettänyt Tapani Kokkonen 11.2.2019 klo 1.58   [ 11.2.2019 klo 1.59 päivitetty ]

Teoriakurssi on lähtenyt käyntiin viidentoista oppilan voimin. Ultrakevytlentäjän oppikirjoja ei ole uutena saatavilla. Niinpä jos hyllystäsi löytyy sellainen ja olet halukas myymään, lainaamaan tai vuokraamaan sitä, niin ota yhteys Matti Kuosmaseen, tai tuo kirja tiistaina kello 17 alkaville oppitunneille Siilinjärven kansalaisopistolle. Myös kentälle tuodut kirjat toimitetaan eteenpäin, kunhan niissä on saate, mitä omistaja haluaa sen kanssa tehdä.

Ikarus on Iisalmessa ja huolletaan helmikuun aikana. Maaliskuussa alkaa vakuutuskausi, jolloin toiminta Iisalmessa voi alkaa. Muistakaa huomioida mahdolliset lupakirjojen kertauskoululentovaatimukset ja tarvittaessa tehkää varaukset suoraan opettajille.

Lapinlahden kenttä on täysin lumen peitossa. Mahdollista aurausta harkitaan, kunhan kevät alkaa painella hankia kunnolla. Piha on aurattu. Simulaattori on käytössä vapaasti. X-plane ja IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad ovat uusimmat simulaattori ohjelmat.

Kevään 2019 kevytilimailuteoriakurssille voi nyt ilmoittautua

lähettänyt Tapani Kokkonen 16.12.2018 klo 8.45

Hyviä uutisia kaikille,

Kevään ultrateoriakoulutus saatiin Siilinjärven kansalaisopistoon ja se alkaa 5.2. Kurssia pidetään tiistai-iltaisin ja hinta on naurettavan halpa. 


Kursille voi nyt ilmoittautua, houkuttele kaverisikin mukaan!


https://www.opistopalvelut.fi/siilinjarvi/search.php?l=fi&search=510301


Lapinlahden kentällä on lunta vajaat 10 cm 16.12. mitattuna. Kenttää ei aurata, mutta sitä saa käyttää omalla vastuulla oman harkinnan mukaan.
Simulaattorissa on aina hyvä sää, joten eikun maailmaa kiertämään virtuaalisesti!
Kentältä nurkkakaapista löytyy myös aikalailla videomateriaalia kerhon historian varrelta ja vähän sivummastakin. Tykin vieressä on dvd/vhs soittopeli, jolla lystit saa pyörähtelemään.

Ikaruksen talviloma alkoi

lähettänyt Tapani Kokkonen 7.12.2018 klo 11.25

Ikarus on Iisalmessa talvilomalla ja palaa palvelukseen maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Nyt on aika Ikaruksen lentäjien kaivella bensakuitit ja ynnäillä kauden saldo. Uutispalstalta löytyy vanha kirjanpitopohja, uusikin yritetään saada tehtyä. Omaan kirjanpitoon kannattaa tuntihinta korjata 95 euroon, kun maksaa omaehtoisesti hyvissäajoin. Jos kerho joutuu laskuttamaan, hinta nousee viidellä eurolla tunti.
Quantum on käytettävissä kun kenttä on käyttökelpoinen lumiolojen puolesta.
Kenttää ei aurata ennenkuin loppukeväällä. Tästä tiedotetaan aikanaan.
Simulaattoria viritellää hiljalleen uusilla ohjelmilla ja koneilla. FSX ja War Thunder saavat seurakseen X-Plane 11 ja Il-2 ohjelmat. Näiden tiimoilta voimme järjestää joskus esittely ja opastuspäiviä.

Kokouskutsu, sääntömääräinen syyskokous

lähettänyt Tapani Kokkonen 2.11.2018 klo 11.38   [ 5.11.2018 klo 9.55 päivitetty ]

Kokouskutsu
LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY
Syyskokous
Aika: 10.11.2018 klo12
Paikka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus
2. Järjestäytyminen
3. Päätösvaltaisuus
4. Työjärjestys
5. Ilmoitusasiat
6. Toimintasuunnitelma
7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle
8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat
9. Valitaan johtoryhmä
10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle
11. Muut esille tulevat asiat
12. Kokouksen päättäminen

T. Juha Holm
Sihteeri

Muuta: Ikarus on huollettu ja siirretty Iisalmen lentokentälle, jossa se majailee loppuvuoden ja alkuvuoden. Vakuutuskatko on taas joulu-helmikuussa, muutoin kone on käytettävissä normaalisti. Quantum on Lapinlahdella käytettävissä ympäri vuoden, kunhan kenttä on käyttökunnossa. Kenttää ei tultane auraamaan kun vasta loppukeväällä.
Tapani

Sunnuntaina 7.10. kerhopäivä

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.10.2018 klo 6.10

Sunnuntaina puoliltapäivin pidetään kerhopäivää Lapinlahden lentopaikalla. Ikarus ei valitettavasti lähde käyntiin, joten silllä ei pääse lentämään, mutta triket toimivat. Paikkoja laitellaan talvikuntoon ja simulaattorilla huimaillaan. Makkaraa tiristellään siinä sivussa.  Tervetuloa!

Simulaattoriohjeet luonnosteltu

lähettänyt Tapani Kokkonen 23.9.2018 klo 12.40

Liitetiedostona ohjeistusta kerhon virtuaalisimulaattorin käyttöön. Ohjelmina tällähetkellä Flight Simulator X ja War Thunder. Valikoimaan on mahdollista laajentaa esimerkiksi X-planeen ja IL-2 Battle of Stalingradiin, jos kiinostusta löytyy. Tervetuloa huimailemaan!

Moottorivarjoliidon kisat Iisalmessa 7.-9.9.

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.9.2018 klo 12.27

Kisojen pääpaikka on Peltosalmella, mutta lentoja saatetaan lentää pitkin maakuntaa. Ollaanpa siis tarkkana, ettei sotketa kisailua.
Kisojen FB-sivut: https://www.facebook.com/MovaSM2018/

Muuta: Kerholle on avattu whatsup- ryhmä. Siihen voi liittyä kaikki halukkaat. Ryhmässä jaetaan ilmailullisia viestejä. Johtokunnan jäsenillä on oikeus liittää uusia jäseniä, joten vaikka laittamalla puhelinnumero kerhon sähköpostiin, pääsee helposti mukaan.

912 Quantum kimppaa huhuillaan edelleen, kiinnostusta voi ilmaista vaikka Tapanille, niin katsotaan löytyykö riittävästi osallistujia.

Sunnuntaina 26.8. kerhoilta

lähettänyt Tapani Kokkonen 26.8.2018 klo 3.08

Sunnuntaina joskus kuuden jälkeen kentällä laitellaan asioita kuntoon torstaina pidettävää ympäristölupatarkastusta varten. Lähinnä on pientä järjestelyä ja siistimistä sekä papereiden valmistelua. Jos sää sallii, niin toki lennetäänkin ja makkaraa tiristellään.
Samalla voidaan pohtia kalustokysymyksiä, vaikkapa onko 912 Quantumiin tulijoita ja millaisia rahoitusratkaisuja on tarjolla. 
04 pään korjattua kohtaa on tasoitettu ja poljettu, mutta siinä on delleen pientä epätasaisuutta, pitkittäisuraa sekä irtonaista maa-ainesta. Ollaan siis varovaisia siellä.
T.Tapani

Kentän pehmeä kohta on korjattu ja kiinnostuneita Quantum kimppaan kerätään

lähettänyt Tapani Kokkonen 22.8.2018 klo 11.19   [ 22.8.2018 klo 11.20 päivitetty ]

Aiemmin kostealla kelillä tulvinut paikka 04 kynnyksen lähellä on myt kaivettu auki ja putkitukset korjattu. Ongelman pitäisi olla siis hoidettu pois päiväjärjestyksetä. Korjattu kohta on hieman epätasainen, joten siinä liikuttaessa kannattaa noudattaa varovaisuutta. Kohtaa tasoitellaan, mutta kaivettu kohta painuu ajan saatossa, uutta täyttöä tarvitaan ajoittain.

Toinen ajankohtainen kysymys on kiinnostuneiden kerääminen mahdolliseen 912 Quantum kimppaan. Meidän vanha A8 olisi tarjolla Quikin myynnin vaihtokoneena. Mikäli kiinnostuneita osakkaita löytyy, kone saataisiin takaisin Lapinlahdelle. Koneella on lennetty noin 250 h. joten siinä on konetta pitkäksi aikaa. Osuuden arvon pitäisi jäädä alle 5 000€:n, viidellä osakkaalla jonnekkin 2 500€ seutuville. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä varsin nopealla aikataululla Tapaniin.

1-10 of 328

Comments