Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Äänestys uusien tilojen sijoituspaikasta

lähettänyt Tapani Kokkonen 12.8.2013 klo 2.13

Uusien tilojen sijoituspaikka

Uudet tilat ovat kentällä, mutta lopullisesta sijoituspaikasta tarvitaan vielä demokraattinen mielipide jäsenistöltä. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, nykyinen uuden seisonta-alueen takareunan paikka vajaat viisikymmentä metriä hallista tai alun perin suunniteltu hallin ja vanhan parakkiosan kulmaukseen liittyvä ratkaisu, jolloin sisäänkäynti hallin on muutaman askeleen päässä.

Vaihtoehtojen etuja ja haittoja on tullut keskusteluissa esiin joitakin. Esittelen tässä nyt joitain.

Nykyinen vaihtoehto, seisonta-alueen takana. Etuna se, että tila on valmis ilman pakollista lisärakentamista, sähköistys vaatii reilun maakaapeloinnin. Tila erillisenä yksikkönä on siisti ja voi säilyä edustavampana. Haittana on lähinnä se, että välimatkan vuoksi päivittäistoiminnan tarpeita ei ole helppo siirtää uusiin tiloihin, ne jäisivät enemmän edustus- ja koulutustiloiksi.

Hallin kulmauksen etuna on helppo käytettävyys jokapäiväisessä toiminnassa. Lennonvalmistelu, huoltodokumenttien ja internet-tiedostojen käyttö kuten myös siistin keittiön läsnäolo toiminnan vieressä kohottaa käytännön mukavuutta ja toimivuutta. Haasteena on rakennusten sovittaminen keskenään niin, etteivät talven lumet aiheuta ongelmia. Tämä tarkoittaa pieniä lisärakenteita, johon ilmeisesti kuitenkin tekijä olisi jo tiedossa. Rullaus isoilta ovilta kentälle tarkentuu hieman, koska mökin nurkka kaventaa väliä Saviahontiehen nähden. Silti tilaa jää reilusti.

Vanha aitta tullaan siirtämään seisonta-alueen reunalle, jolloin piha-alue yhtenäistyy hallin sivulla.

Joka tapauksessa vanhaa parakkiosaa ei enää pidetä lämpimänä ja kaikki peruslämpöä kaipaavat toiminnot siirretään uuteen osaan. Välimatkan vaikutusta voi ennakoida aitan ja hallin välimatkan vaikutusta pohtimalla. Suhteellisen siistit tilat, alkuvuosina kahvipaikkaa pidettiin sielläkin, mutta halli veti pidemmän korren, koska toiminta on siellä.

Jäsenistön kanta ratkaisee tässä kysymyksessä. Molempien vaihtoehtojen puolesta ja vastaan voi olla enemmänkin argumentteja joita on mahdollista tuoda esiin yleiseen keskusteluun. Toiveena olisi kuitenkin saada asia päätökseen mahdollisimman jouhevasti, että pääsisimme nauttimaan uusista tiloista täysipainoisesti vielä kesäkauden lopulla.

Vastauksia toivotaan 15.8. viimeistään. Jäsenistölle lähetetään sähköpostiviesti asiasta. Jos jostain syystä et ole saanut viestiä, lähetä postia "johtokunta at efll.net", pääset sähköpostilistallemme ja osallistut paikallisdemokratiaan. Vastaukseksi riittää joko seisonta-alue tai hallin nurkka.

Äänestystulos julkaistaan perjantaina, jonka jälkeen valittua ratkaisua ryhdytään talkoilla ja ammattiavun kanssa viemään eteenpäin ripeästi.

Comments