Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Kentän tilanne

lähettänyt Tapani Kokkonen 8.4.2017 klo 3.56
Jää ja lumi alkaa sulaa kentältä. Kentällä on siis sekä sulaneita että vielä jäisiä kohtia. Aamukylmällä voi olla mahdollista käyttää riittävän isoa joko jäistä tai sulanutta kohtaa, mikäli sellaisen käy tarkastamassa kentältä jalkaisin. Kun lämpö nousee, jää pehmenee ja sulat alueet vettyvät. Tuolloin kenttää ei ole turvallista käyttää. Sulien ja jäisten alueiden rajat ovat yleensä eri tasolla, joten niiden ylitys aiheuttaa suuren vierintävastuksen muutoksen, tämä helposti kääntelee konetta yllättävästi.  On mahdollista, että koneiden ohjaustehot eivät joka tilanteessa ole riittävät, lisäksi koneen laskutelineet rasittuvat. Pehmeällä myös roiskeet, sohjo ja kura ovat turmiollisia ja työntöpotkurille jopa kohtalokkaita. Siispä nyt malttia Lapinlahden kentän käytön kanssa. On mahdolista, että aurinkoisella säällä kentän pinta kuivahtaa hyvinkin nopeasti. Seurataan tilannetta.

Kevytilmailun teoriakurssi alkoi lauantaina 8.4. Kurssille voi vielä tulla mukaan myöhemmässäkin vaiheessa, tuolloin vaan kurssilla jo käydyt teoriat pitää suorittaa erityisjärjestelyin.

Quantum on suorittanut ensilentonsa tällä kaudella. Koneeseen uusittiin takakumit vastikään. Joten kun kenttä on kuivahtanut, niin eikun lentämään!
Comments