Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Kesäkuulumisia

lähettänyt Tapani Kokkonen 24.7.2009 klo 11.03   [ 26.7.2009 klo 6.46 päivitetty ]
Ruoho kasvaa ja lentokausi on kuumimillaan. Mukavia lentoiltoja sään puolesta näkyy aina väliin sattuvan. Koneista Lapinlahdella on nyt käytössä Ikarus C42, Puma Raven, Quantum, Eurostar, Renegade ja Polaris FIB. Lisäksi hallissa on purettuna yksipaikkainen Firebird Sierra trike, jonka saa lentokuntoon sopivan illan sattuessa. Quik on nyt remontissa ja palaa käyttöön kunhan osat saapuvat. Halli on tupaten täynnä. Traikkeihin tehdään kuljetusalustat helpottamaan hallin käyttöä. Nyt on valtaisa urakka edessä, jos haluaa FIBin tai Ravenin ulos hallista.
Veturi- Leader-hanke uuden hallin saamiseksi vetäisi mehut johtokunnalta kevätkaudella, eikä mitään varmuutta jatkon paremmasta kohtelusta ole tiedossa. Hankkeen valmistelu sitoi johtokunnan yhden mallin taakse, jos hankkeen eteen tehty työ olisi käytetty hallin tekemiseen omana työnä, olisi hallihanke saatu vedettyä läpi halvemmalla ja tehokkaammin ja meillä  olisi jo kipeästi kaivatut tilat. Nykyinen pattitilanne vaikeuttaa koulutusta ja jumittaa kaluston kehittämisen. Käytössä olevaa kalustoa joudutaan säilyttämään purettuna, eikä kaikkea ole mahdollista ottaa käyttöön. Samoin uuden kauston hankinta on pakko jäädyttää, joka taas sotkee jo kurssilla olevien koulutuksia.
 
Veturi- ryhmän viesti oli kuitenkin selvä, kevytilmailun valtakunnalline keskus, jolla myös kansainvälisiä yhteyksiä, ei ole yleishyödyllistä eikä tuo maakunnalle mitään lisäarvoa. Jos olisimme kustantaneet myös kylätoimikunnalle ja muille lähialueen seuroille kokoontumistilat, olisimme voineet saada 40% avustusta. Kustannusarvio oli kuitenkin laskettu niin, että omarahoitusosuus oli jo yli kipukynnyksen 60% avustusosuudellakin. Täsä tilanteessa ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä hyväntekeväisyyteen sinäänsä arvokkaiden kylätoimintojen tukemiseksi, koska kuitenkin jokainen kädenojennus muuanne ottaa jotain pois omasta kehtyksestä. Jo nyt resurssien vähäisyys syö toimintaa ja sen mielekkyyttä.
 
Pieksämäen lentopaikalla on suunnitteilla merkittävä kehityshanke. Mikäli siellä paikallinen Leader- yhdistys ymmärtää mahdollisuutensa ja tukee kevytilmailukeskuksen perustamista, kannattaa Lapinlahdenkin tukeutua jatkossa sinneppäin. Koulutusta ja kurssitoimintaa voidaan monelta osin ulkoistaa ja tukea näin vahvan kekuksen syntymistä. Eikä Pieksämäki niin kaukan ole, etteikö Lapinlahden tapahtumat ja  kurssit voitaisi siirtää sinne parempiin tiloihin.
 
Syksyllä vielä pohditaan tilannetta, kannattaako Veturiin haaskata panoksia, vai tehdäänkö hommat vaan järkevästi. Jokatapauksessa ilman Veturia ei saada koulutustioja, vain lisää hallitilaa.
 
Koulutustoiminta jatkuu, Vesa kouluttaa B-luokkaa ja A-luokkaan odotettaan ulkopuolista apua. Tapani on ainakin vielä toistaiseksi syrjässä lentokoulutuksesta.
 
Käykäähän kentällä! Lentäkää ja lennättäkää kavereitakin. Ja kentän ylläpidossakin on aina jotain puuhaa talkooväelle. Aitassa ja konttorissa voi yöpyä ja pakastimesta löytyy evästä. Viihtykää lentopaikallamme!
 
Tapani
Comments