Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Lapinlahden kentän parantamissuunnitelma 2009

lähettänyt Jarmo Ollikainen 24.2.2009 klo 10.25
Lapinlahden lentopaikkaa on alettu parantamaan käyttäjistön tarpeiden mukaan. Parannus jakautuu kahteen sinäänsä erilliseen projektiin; kentän jatkaminen sekä hallitilan lisääminen. Molemmat projektit on tarkoitus saada käyttökuntoon kesällä.

Kentän jatkoprojekti käsittää kentän eteläpuolen jatkeella olevien peltosarkojen kunnostusta kenttäalueeksi. Olemme joulukuussa vetäneet neljä salaojaa nykyisestä kentän päästä aivan Lammakkeen vesirajaan saakka. Nyt helmikuun puolivälissä ajoimme maata Lammakkeen rannan kukkulasta vanhojen sarkaojien peitoksi. Neljä traktoria ja kaivuri tekivät noin 22 tuntia töitä ja ajoivat satoja kuormia maata ojien täytöksi. Seuraava työvaihe on maiden tasaus, kunhan kevät koittaa ja kasat ovat hieman sulaneet. Tasauksen jälkeen katsotaan, pitääkö alue vielä kyntää ja lanata erikseen, vai tuliko ensimmäisessä tasauksessa jo sileää jälkeä. Sitten vielä tulee uuden heinänsiemenen kylvö ja huolellinen jyräys tehtäväksi. Uusi kenttäosa on käytettävissä kuivana aikana heti heinän noustua pintaan. Mikäli olosuhteet ovat kosteat, pitää liikkumista rajoittaa ensimmäisen niiton jälkeiseen aikaan.

Kun kenttätyömaa on valmis on meillä käytössä suurin piirtein seuraavat ratamitat:
  • lentoonlähtö, rata 04     440m
  • lasku, rata 04               420m
  • lentoonlähtö, rata 22     420m
  • lasku, rata 22               440m
Kentän pohjoispään suoja alue kasvaa kahdeksaankymmeneen metriin tien vuoksi. Eteläpäässä on 50 metrin suoja alue Lammakkeeseen. Nykyinen ratamitta on 340m.

Kentän eteläpään sähkölinjan poistumista odotellaan, sen pitäisi poistua luonnollisesti jonkun vuoden sisällä. Rahaa sijoittamalla se poistuisi aiemmin. Linjan poistuminen kasvattaa lyhyempiä ratamittoja jonkin verran, tarkkaa mittaa ei tiedetä, ennen kuin sektorit on tarkastettu kaltevuusmittarilla. Monipuolisten ratamittojen vuoksi joudumme panostamaan kesällä myöskin ratamerkintöihin. Se on niitettävällä nurmella varsin haastavaa.

Kentän parannushanke tulee maksamaan arviolta noin 3 000€ ilman talkootyön osuutta, joka on vähintään saman suuruinen. Projektiin tullaan etsimään myöskin ulkopuolista rahoitusta, mutta tälläerää sen saanti näyttää heikolta. Kerhon rahatilanne näyttää heikolta myöskin. Ojitustyö on saatu maksettua, mutta vielä on laskuja tulossa.

Tämän kehityskuvaelman valossa pyydämme jäsenistöämme puntaroimaan halunsa olla mukana kehittämässä yhteistä lentopaikkaamme. Pyydämme talkoohenkistä sijoitusta yhteiseen hyvään, aktiivilentäjille ehdottaisimme 100€ sijoitusta, muille omantunnon mukaan. Talkooporukan sijoitukset menee jo yli tuosta summasta. Kerhon tilinumerohan oli 478420-25989 ja selitykseksi voi laittaa kentän kehitysrahaa.

Halliprojekti

Kentän hallitilojen ahtaus on rajoittanut toimintaa jo pitkän aikaa. Nyt näyttäisi olevan otollinen aika ryhtyä toisen hallin rakentamiseen. Alustavat piirrokset ovat jo olemassa. Hallista tulisi pulpettikattoinen noin 20 metriä leveä. Kulku olisi kahdesta isosta ovesta. Hallissa olisi paikat neljälle B-luokan koneelle, kärkiväliltään alle 10m.

Hallia varten tarvitsemme lisää maata, jolloin nykyisen hallin eteläpuolen helpilohko tulisi meille vuokralle. Samalla saamme lisää seisontapaikkoja koneille myöskin ulos.

Hallin rahoitusratkaisuista neuvotellaan edelleen. Halli tulee kerhon nimiin, mutta siihen voidaan myydä hallipaikkoja pidemmäksi aikaa etukäteen, jolloin rahoitusta saadaan kerättyä rakentamiseen. Tähän projektiin anotaan rahoitusta myöskin ulkopuolelta. Hallin perusrakenne on yksinkertainen ja siinä voidaan käyttää myöskin kierrätysmateriaaleja. Kustannusarvio saadaan pysymään näin kohtalaisena. Rahoitus järjestetään hallimaksuilla sekä mahdollisella ulkopuolisella rahoituksella.

Mikäli tähän hankkeeseen saadaan hyvin ulkopuolista rahoitusta, lisätään varustelistaa ja lisätiloja samaan projektiin. Kunnollinen kuivakäymälä, suurempi lämmin tila sekä tarvittaessa lämmitettävä huoltotila helpottaisi elämää suuresti.
Comments