Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Lapinlahden toimintaa telkussa ja livenä

lähettänyt Tapani Kokkonen 14.2.2013 klo 7.58

Hei kaikille,

Kevytilmailukurssi on menossa kansalaisopistossa ja kurssilla on 15-17 innokasta oppilasta. Vähän laskentatavasta riippuen ;)

 

TV 1:n kuvausryhmä kävi tiistaina paikalla ja jotain saattaa näkyä ainakin pe 15.2 iltauutisissa 20:30.

Uutiset ovat nähtävissä tämän jälkeen 2 viikkoa YLEn Areenassa netissä. Kuvausryhmä kävi Paisuan peltokentälläkin kuvaamassa, joten teoriaa ja käytäntöä pitäisi olla samassa jutussa.


Kentällä Ravenin talvihuolto etenee. Karstanpoisto on tehty ja moottori on koottu uudelleen. Kunnostettu nokkaputki on laitettu paikoilleen. Seuraavalla kerralla tarkastetaan moottoripuolen muut kohteet ja ruuvaillaan viimeiset nippelit kiinni. Nokkapuolella tarkastetaan osien sopivuus ja tarkastetaan katteen asemointi, viimeksi jalkatila oli hieman tarkalla, joten pientä säätöä voidaan suorittaa. Koko koneelle tehdään vuositarkastus ja pientä kiillottelua kevään kauppaa varten. Mikäli olosuhteet ovat hyvät, koneella voidaan vielä lentää ennen myyntiä, jos siinä käytetään suksia alla.


Ikaruksen vakuutuskausi lähenee. Nyt olisi oiva tilaisuus tehdä parannuksia, mitä koetaan tarpeelliseksi. Esimerkiksi ohjaamon lämmitystä olisi mahdollista tehostaa.


Kenttä on vielä auraamatta, mutta kuun vaihteessa pohditaan tilannetta uudelleen, milloin olisi sopiva aika aurata kenttä. Routavaurioiden välttämiseksi auraus on tarkoitus ajoittaa aikaan, jolloin kovin kylmää jaksoa ei näyttäisi olevan luvassa.

Comments