Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Lentovuosi 2010 avattu

lähettänyt Tapani Kokkonen 3.1.2010 klo 9.22
Vuoden ensimmäinen lento Lapinlahden lentopaikalla on lennetty 3.1.2010. Tapani lensi Ikaruksella parinkymmenen minuutin lennon mukavassa pakkas-säässä. Maassa lämpötila oli noin -20 astetta ja ilmassa non 18 pakkasastetta. Paikoin oli matalamman sään alueita, mutta kentän lähellä näkyin paikoin selkeitä alueita.
Ikaruksella tarkenee hyvin lentää tällaisella pakkasella, lämmityslaite puhaltaa mukavasti jaloille lämmintä, normaalissa autoiluvarustuksessa pärjää normaalilennot, pidemmille matkoille kannattaa hieman lisätä vaatetusta, paikoillaan pitkään istuessa alkaa kylmä hiljalleen hiipiä lihaksiin. 

Talvella näkyvyysolot voivat vaihdella herkemmin otollisen ilmamassan vallitessa, tämä kannattaa ottaa lentosuunnitelmassa tarkoin huomioon. Samoin sään kehittyminen lennon edistyessä. Varakenttiä on tarjolla kesää vähemmän. Tekee hyvää kurkata aina välillä tulosuuntaankin, että kentälle ei ole tulossa matalan sään aluetta retken edistyessä.

Kentällä on noin 10 cm lunta, joka on keskeltä poljettu. Todennäköisesti tiistaina kenttä lingotaan keskiviikon tapahtumaa varten. Joten keskiviikkona ilmailemaan raikkaaseen talvi-ilmaan!


Hikisenä ei kannata kylmään koneeseen istua, menee lasit jäähän. Tämä jää kyllä haihtui lennon aikana.

Comments