Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Quantum nurin

lähettänyt Jarmo Ollikainen 24.2.2009 klo 10.19   [ 18.3.2009 klo 10.28 päivitetty ]
Lapinlahden Pegasus Quantum A5 vaurioitui huomattavasti torstaina 12.2. sattuneessa lentovahingossa. Koneella lennettiin muuntokoulutuslentoa B:stä A:ahan, läpilaskussa viimeinen suunnan korjaus jäi sen verran myöhään, että vaikka kone tuli maahan suorassa, sen sivuttainen liike-energia lähti viemään konetta oikealle ja kone lähti myös hieman luisuun. Luisu saatiin korjattua, mutta kone ehti ajautua ulos kiitoradalta ja kiepsahti ympäri juuri ennen uutta ilmaan nousua. Miehistö ei loukkaantunut, mutta kone kärsi huomattavia vahinkoja.


Tapahtuman johdosta lentoturvallisuusmenetelmiin kiinnitetään vastaavissa harjoituksissa enemmän huomiota. Lentoturvallisuuskulttuurista enemmän tämän linkin takana.

Koneessa oli kasko-vakuutus ja nyt käydään vakuutusyhtiön kanssa neuvotteluja jatkotoimenpiteistä. Korvaava kone tarvitaan kuitenkin koulutusten loppuun saattamiseksi sekä kasvavan lentäjämäärän tarpeisiin.

Koulutusta jatketaan kerhon Raven- koneella. Uusi Quik on vain jatkokoulutuskäytössä ja esittelykoneena. Kerho harkitsee myöskin Ravenin vaihtamista johonkin paremmin koulutuskäyttöön soveltuvaan koneeseen.