Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Raven A9 lentää, Quantum myyty

lähettänyt Tapani Kokkonen 12.6.2011 klo 11.24
Pegasus Quantum A8 myytiin Piikajärvelle. Perjantaina kone toimitettiin uudelle omistajalleen autokyydillä, koottiin ja sillä lennettiin tutustumislento.
Nyt kerhon A-luokan koulukoneena toimii uusi Medway Raven X A9. Koneessa on Rotax 503 DCDI moottori yhdellä kaasuttimella, tehoa 47 hv. Siis hieman vähemmän, kuin vanhassa Ravenissa. Polttoaineen kulutuksen pitäisi olla pienempi ja 55 litran tankkikapasiteetti voisi tarjota ehkä 4 tunnin lentoajan. Kokemuksen karttuessa saamme tarkempia tietoja. Mikäli koneen teho tuntuu pieneltä, on siihen mahdollista vaihtaa kahden kaasuttajan paketti, jolloin saadaan 5 hv lisää tehoa.
Kone lentää nykyisellä painopisteasetuksella noin 45 mph kädet irti.(n 5400 rpm) Kone lentää suoraan ja vakaasti, jos ohjaimet vapautetaan kaarrossa, jyrkkenee kaarto hiljalleen edelleen. Maksimi vaakalentonopeus on noin 60 mph kierroksilla 6200. Sakkausnopeus vajaat 35 mph yksinlennolla.
Kone on mukava lennettävä. Siinä on jousitettu yksipyöräinen nokkateline eikä jarruja. Tuulilasi on suhteellisen matala, joten visiiriä on käytettävä. Yksinlennolla selkänojakanisteri lisää mukavuutta selvästi, muutoin joutuu selkäää jännittämään, pitääkseen itsensä topakassa istuma-asennossa.
Kone on täysin kerholaisten käytettävissä, tuntikorvausta ei olla vielä päätetty, voi olla, että käyttöön otetaan kaksihintajärjestelmä, vuosimaksun maksamalla saa tunnit halvalla tai ostamalla irtotunteja vuokra on korkeampi. Seuraava malli voisi olla lähelä toteutuvaa: vuosimaksu 300€ + 25€/ tunti, tai 65 € irtotunnit. Molemmat tuntihinnat sisältävät polttoaineet.

12.6. kentällä oli lankkukasan siivoustalkoot, aktiiviset talkoolaiset saivat uuden osan rakennuspuista sivottua naulat pois ja lankut taapeliin. Samoin kenttä saatiin niitettyä, piha-alueen niitto jäi hieman kesken. Jokatapauksessa olosuhteet ovat hyvällä mallilla, eikun vaan osallistumaan!
Comments