Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Rospuuttokausi alkoi, uutta konetta

lähettänyt Jarmo Ollikainen 7.4.2009 klo 10.36   [ 7.4.2009 klo 10.46 päivitetty ]
Kentän pintaan on tullut jo ensimäiset pälvet. Niissä pinta on läpimärkää parin- kolmen sentin syvyyteen. Jäiset kohdat ovat hyvässä kunnossa, mutta sulia läiskiä alkaa olla jo koko kentän alueella.

Lentotoiminta on mahdollista kylmällä ilmalla, lämpimällä kelillä joka lennon jälkeen on koneen pesu edessä. Toiminta edellyttää siis varovaisuutta ja harkintaa.
 
Muutoksia kentän nimellispituudessa

Syksyisessä kentän tarkastuksessa päädyttiin siirtämään radan 22 kynnys 80 metrin päähän Saviahontiestä. Näinollen virallinen laskeutumismatka on radalle 22 yhteensä 320 metriä kun suoja-alueeksi alapäässä lasketaan rakenteilla olevan kentänosan peltosarat (kenttä lyhenee yläpäästä 50m ja jatkuu alapäästä 30m).

Radan 04 nimellismitta pysyy toistaiseksi entisellään. Kun alapään tasaustyöt saadaan loppukeväästä tehtyä, voidaan radan 04 nimellismittaa kasvattaa myöskin. Täysi hyöty kentän jatkeesta on käytettävissä todennäköisesti kesäkuun puolivälissä.
 
Rospuutosta huolimatta kentällä touhutaan aktiivisesti, jos lentämään ei päästä, puuhastellaan muuta. Nyt sunnuntaipäivästä näyttäisi tulevan vilkas.
 
Uutta konetta

Quantumin seuraaja on tilaukseessa. Tilalle tulee uudempi ja vähemmän lennetty sininen Quantum 15-912. Kone saadaan todennäköisesti käyttöön toukokuussa. Sekä Quantumiin että Quik.iin on jokunen osuus kaupan edelleen. Tosin Quik- kimppaan otetaan ensisijaisesti jo lupakirjallisia lentäjiä.
Comments