Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Trike 09 vietettiin mukavissa merkeissä

lähettänyt Tapani Kokkonen 20.7.2009 klo 2.51
Tapahtuma keräsi hiemen enemmän väkeä, kuin kahtena edellisenä vuonna, jolloin sää sotki tapahtumaa melkoisesti. Nytkin sää esti monen koneen osallistumisen, lauantaipäivä oli voimakastuulinen ja termiikkinen. Kuitenkin joka päivä päästiin johonkin aikaan taivaalle. Sergei Porohov lensi vaativissa olosuhteissa Gemini Flashillaan Lapinlahdelle Lappeenrannasta, tehden välilaskun Pieksämäelle. Lapinlahden Ravenilla ja Quantumilla lennettiin tutustumislentoja halukkaiden kanssa.
A-luokan koneita oli paikalla kahdeksan kappaletta ja yksi kaksipaikkainen moottorivarjoliidin Venäjältä. B-luokan koneita lenteli  ilmatilassamme ja siellä vilahtivat myöskin Vinka ja pelastuskopteri Ilmari.
Vieraita oli ympäri Suomea sekä Virosta ja Venäjältä. Toni Mäkelä ja Jouni Laukkanen luennoivat ja esittelivät muunmuassa katsastustoiminnan nykytilaa ja mahdollista tulevaisuutta. Syksyllä on mahdollista saada trike- ja muiden liidinlajien edustajia katsastuskoulutukseen mukaan, jolloin heistä voi tulla uusia liidintarkastajia. Tähän toimeen sekä myöskin liidintoimikuntaan kaivattaisiin lisää vapaaehtoisia. Toni Mäkelä on yhteyshenkilö näissä asioissa.
 
Pitkä viikonloppu on lyhyt aika  ja asiaa alaan liittyen on paljon. Sergein videoaarteet jäi katsomatta kiireen vuoksi ja kerhon varaosavarasto jäi esittelemättä vieraille. Mutta pitkä viikonloppu on myös uuvuttava kokemus, koska asiaa ja kiinnostavaa toimea on tarjolla ylenpalttisesti ja levolle ei tahdo aikaa löytyä. Siksi trikeihmistenkin tapaamisia pitää yrittää saada useampia pitkin vuotta.  Seuraavaksi yritämme saada Sergein Trike-teltan Malmin näytökseen ja kokoonnumme sinne itse tutustumaan Sergein aarteisiin ja turisemaan mukavia. Myös liitäjien syystapaamiseen liitetään suurempi trikepuolen osio.
 
Tapahtuma saatiin kunnialla läpi. Suuret kiitokset osallistujille, talkooväelle ja Väisäsen kotilihalle grillijuhlasta!
 
Tapani
Comments