Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Trikelauantai

lähettänyt Tapani Kokkonen 17.7.2010 klo 23.44
Lauantai päivän sää suosi tapahtumaa. Tuuli pysyi heikohkona koko päivän ja lämpötila oli riittävä. Aamulennoille selvittiin ennen yhdeksää Geminillä ja Ravenilla. Päivällä kentällä vieraili FK-9 Tampereelta ja Kuopion kimppa-Ikarus. Traikkeja paikalla oli siis Sergein Gemini, Kauhasen Askon Puma / Still yhdistelmä, Hessun Mainair / La Mouette Ghost yksipaikkainen, Pielaveden FIB ja Lapinlahden Raven, Quantum ja Quik Hallissa vielä Sampsan Puma / Profi yhdistelmä ilman moottoria. Siis kahdeksan trikeä.

Iltapäivällä suoritettiin ensimmäiset trikehinaukset riippuliitimelle Lapinlahden kentän historiassa. Yksipaikkaisessa on hinausvarustus ja kokeneet lentäjät suorittivat hinaukset vanhojen proseduurien mukaan. Termiikkiäkin löytyi, joten liitäjä ehti tehdä muutakin, kun vain roikkua narunpäässä.

Yhdeksän nurkilla illalla suoritettiin suurin ryhmälento kentän historian aikana. Viisi trikeä ja Renegade lensivät ryhmässä Lapinlahdelta Väisälänmäen taakse FIBin kotipellolle saattolennon. Mukana oli kaksi kokenutta ilmavalokuvaajaa, joten lennon tunnelmiin päästäneen myöhemmin mukaan valokuvien myötä.

Ilta päättyi savusaunaan ja hallilla viihdyntään. Taisi mennä myöhään.
Comments