Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Trikepuolen kysymyksiaä ja muuta ajankohtaista

lähettänyt Tapani Kokkonen 6.8.2017 klo 4.36
Trikepuolen kalustokysymyksiä

Trikepuolella kaluston kehittäminen on herätellyt keskustelua jo jonkin aikaa. Quantum on ihan passeli koulu- ja yleiskone, mutta matkalentoihin hieman hidas ja heikosti varusteltu. Radion kuuluvuus tuntuu vaihetelevan, joten sen varassa ei valvottuun ilmatilaan taida olla asiaa. Tuota asiaa pyritään korjaamaan kyllä syksyn mittaan.

Kevyen yksipaikkaisen hankinta on kiinostanut jo pitkään. Joitain kyselyjä on tehty, mutta asia ei ole edistynyt. Siihen on vaikuttanut osaltaan kiinnostavan kaksipaikkaisen ilmaantuminen markkinoille.

Lapinlahden Quik on ollut myynnissä kesän ajan. Kysyntää ei ole ollut. Joensuussa on kaupan varsin tuore Quik GTR. Se on hieman suuremmalla siivellä varustettu, ja muutenkin viimeisen päälle varusteltu huippukone. Sen varustelu ja ominaisuudet riittäisivät varsin pitkälle trikeharrastuksessa, nopeutta, kantavuutta ja transponderikin varusteena sillä pääsee minne vaan.

Yhdistettynä vanhan Quikin kauppaan voisi olla mahdollista muodostaa uusi kimppa, jolloin huippukoneeseen voisi päästä kiinni poikkeuksellisen edullisesti. Uutena vastaava kone maksanee lähelle 60 000€. Mikäli kimppaan olisi tulijoita useampi, osuuden hinta voisi olla mahdollista painaa 5-10 000 euroon. Tämä käytetty yksilö maksaa alle 40 000€. Jos kiinnostuneita vaikuutaisi löytyvän, voidaan kaupan mahdollisuutta aloittaa tutkia. Mikä olisi tingitty hinta ja paljonko kaavailtujen osuuksien hinta olisi. Kiinnostuksen voi ilmoitella tapanikokkonen ja gmail.com.

Kun tuo kaksipaikkaisasia on käsitelty, pohditaan yksipaikkaista. Yksi tarjokas olisi hintaan 3500€ tarjolla.


Ja kentän ajankohtaisuuksia

Maalaustalkoot ovat edistyneet mukavasti, vain eteläpään päätykolmio ja ilmoitustaulun lipan yläpuoli ovat enää maalaamatta. Niille pidetään talkoita ehkä sään salliessa jo alkavalla viikolla. Hallin laipion muovitus pitää hoitaa myöskin, jotta linnun ulosteongelma saataisiin kuriin. Talkoomakkaraa ja lihaa on yhä varastossa, joten osallistuminen kannattaa.
Comments