Etusivu‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Uusi lentolaite Suomen ilmatilassa!

lähettänyt Jarmo Ollikainen 11.3.2009 klo 10.35
Pegasus Quik A6 kohosi siivilleen ensimmäistä kertaa Suomessa. Tämä on ensimmäinen yksilö Quikeja, joka on rekisteröity Suomeen. Tiettävästi joku Brittilentäjä oli pistäytynyt Nummelassa aiemmin samantyyppisellä koneella, mutta kuitenkin kyseessä oli nyt jälleen historiallinen tapaus.

Kuva: Pasi Kannasmaa

Torstaina 26.2. kello 16.40 Tapani Kokkonen suoritti ensilennon. Kone käyttäytyi hienosti. Vakaa, voimakas ja nopea. Koneessa on tehokas trimmi, jonka toiminta-alue on noin 55-80 mph. Käytin normaalina liikehtimisnopeutena nyt noin 70 mph. Tällöin kone lentää taloudellisemmillaan  ja on muutenkin mukava käsitellä varsinkin talvikylmällä, koska nopeammalla vauhdilla kurveissa kuitenkin tuuli käy välillä lasin ohi lentäjään, niin pienemmällä nopeudella lämpö säilyy hieman paremmin. Tuulen kohina peittää moottorin äänen miltei huomaamattomiin. Kierroslukumittaria kannattaa alussa vilkuilla todentaakseen moottorin tila. Tosin kaasua käytetään tarpeen mukaan ja voimaa on aina riittävästi varalla.

Moottorin lämpötilaa säädellään jäähdyttimen peittona olevilla neopreenisuojilla. Alussa lähdin täysin peitetyillä jäähdyttimillä. Sylinterin päiden lämpö nousi kuitenkin yli sadan asteen, joten kävin välilaskussa avaamassa jäähdyttimen peitteitä. Noin ¼ avauksella lämpö jäi sitten noin 90 asteeseen, eli säätö meni hieman yli. Optimi on 100 astetta niin öljyllä kuin sylinterin päilläkin.

Kone sakkaa yhdellä lentäjällä noin 40 mph nopeudella osateholla vaakalennosta hitaasti täysin työnnettynä, siipi pyrkii pikku nyökkäyksin pienentämään kohtauskulmaa. Ja tähänkin tilaan päästäkseen pitää aika voimakkaasti työntää  Eli siis varsin helpon tuntuiset sakkausominaisuudet. Nopeasti kehittyvät jyrkän nousukulman sakkaukset ovat kiellettyjä.

Toisessa päässä nopea vaakalento menee reilun 100 mph putki mahassa. Sinäänsä helposti ja kohtuullisella ohjainvoimalla. Liikehtimisnopeus on maksimissaan 80 mph. Ohjaus ei ole liian herkkä, joka on hyvä näin suorituskykyisessä koneessa. Konetta ei helposti kuormita liikaa ja vakaus korostuu. Kun lensimme Englannissa tyyppilentoja, sää oli erittäin tuulinen ja puuskainen. Siitä huolimatta kone tuntui lentävän erittäin vakaasti ja puuskakorjaukset oli helppo tehdä. Ilmeisesti suurempi siipikuormitus ja laaja nopeusalue tekee kuoppien läpäisyn helpoksi.

Laskuun tulin 60 mph nopeudella erilaisilla trimmiasetuksilla. Kone  ui vakaasti ja on helppo tuoda laskuun. Lopputyöntö täytyy viedä lopulta aivan eteen. Tällä lähestymisnopeudella kone liitää pinnassa vielä aika pitkälle. Laskukiidossa siivellä voi jarruttaa normaalisti vetämällä putki mahaan. Lisäksi koneessa on ehkä liiankin tehokkaat levyjarrut, joita kannattaa käyttää harkiten. Tosin lumella ja ehkä nurmellakin renkaan pito loppuu huomattavan nopeasti, jolloin renkaat on lukossa huomaamatta. Siitä huolimatta kone kulkee suoraan ja on hyvin hallinnassa.

Quik on matkailukone. Nopea ja vakaa. Enempään liikehdintään se on ehkä jäykkä. Mutta kaiken kaikkiaan hieno peli. Totuttelulennot jatkuvat ja niiden jälkeen alkaa tyyppikoulutus omistajille. Kone ei ole peruskoulukäytössä vaan sillä voidaan myöhemmin antaa tyyppikoulutusta ja esittelylentoja.

Kuva: Mikko Maliniemi
Comments