Ajankohtaista

Uutisia ja muuta ajankohtaista tietoaKevytilmailukurssin esittelytilaisuus


Kevytilmailun peruskurssi on tarkoituksena järjestää taas kevään aikana.

Esittelytilaisuus kurssista on Rissalassa Kuopion lentäjien tilassa lauantaina 20.2.2022 klo 12. Jos on tarvetta voidaan samanlainen toki järjestää myös Iisalmessa tai Lapinlahdella?

Vesilentoteoriat (10 t kokeineen) pidetään myös kevään aikana jonain viikonloppuna Lapinlahden lentopaikalla. Lentokoulutukseen osallistuminen vaatii 75 tuntia tiimaa (PEL M2-70). Sovitaan viikonloppu osallistujien kesken. Lentokoulutukseen voidaan ilmeisesti saada Ikarus käyttöön.

Koulutuksista kiinnostuneet voivat kysellä tai ilmoittautua suoraan minulle.

Lisätietoja Kuosmasen Matilta, puh. 0447856364.Kevytilmailukurssi on tulossa


Seuraava kevytilmailukoulutus alkaa helmikuun lopussa 2022. Tule mukaan tai houkuttele edes kaverisi. Lupakirjan saa 17-vuotiaana, mutta koulutuksen aloitusikärajaa ei ole! Lisätietoja Kuosmasen Matilta, puh. 0447856364.Kirjanpitoja


Maahan on saatu lunta. Kenttää peittää noin 20 sentin lumikerros, Pyöräkoneilla toimiminen ei ole enää tarkoituksenmukaista,

Lisätietoja -valikosta avautuu asiakirjat, jossa on Ikaruksen kirjanpitopohja. Tämä jokaisen vuokratunneilla lentäneen pitää täyttää. Lataa se omalle koneellesi, laita nimesi sekä kirjaa lennot. koulutukset , ostot ja maksut. Ohjelman pitäisi laskea reaaliaikainen saldo, Jos edelliseltä kaudelta on jäänyt maksuja sisään, ne kannattaa myös lisätä ja jos nyt jää saldoa, niin ensivuodelle talteen. Lähetä täytetty kirjanpito sekä mahdolliset kuittikopiot osoitteeseeen tapanikokkonen at gmail,com. Kuiti voi myös palauttaa kerholle halutessaan.


Jokainen lentäjä vastaa itse maksuistaan. Vuodenvaihteessa vaihtuu myös kirjanpitokausi, Vuoden 2021 lennot pitäisi olla maksettu tammikuun loppuun mennessä. Mikäli kerho joutuu laskuttamaan lentoja jälkikäteen, tuntihintaan lisätään 5 € laskutuslisää.


Ikarus on nyt Iisalmessa ja käytettävissä kun kenttä on aurattuna.

Traikit ovat Lapinlahdella eikä lentämään pääse ennenkuin lumet vajuvat tai asennetaan suksia.

Kokousten tuloksia


Kerhon kokoukset saatiin pidettyä. Vaikuttaa kovasti sille, että Lapinlahden Ikarusta aletaan päivittää uuteen luokkaan. Mahdollista on kokonaan uuden koneen hankkiminen. Kokoukset näyttivät vihreää valoa hankkeen eteenpäinviemiseen.


Muutoin suunnitelmat tulevaisuuteen ovat entisen rungon mukaisia. Keväällä on uusi kevytilmailun teoriakurssi, jonne voi alkaa jonoa muodostamaan. Kurssi pidetään joko Rissalassa tai Lapinlahdella, riippuen mistä suunnalta oppilaita on eniten tulossa.


Polttoaineiden hinnan nousun vuoksi Ikaruksen ja Bladen tuntihintoja nostettiin. Uudet hinnat Ikaruksella 100€/h ja Bladella 70€/h sisältäen polttoaineet. Koulutuntihinta on siis Ikaruksella ensivuonna 155€/h ja Bladella 125€/h.


Jos kerhon Beaver-hanke etenee reippaasti, on mahdollista järjestää omalla kalustolla vesilentokoulutusta tulevina kesinä.

Trikepuolellakin on merkkejä kehittymisestä, yksipaikkaistoiminta järjestäytyy johonkin muotoon ja kaksipaikkaisten puolella katsellaan myös aina vaan parempaa kalustoa.


Kaiken kaikkiaan kiinnostavaa pöhinää on ilmassa ja asiat näyttävät kehittyvän mukavasti tulevana kautena.

2022_EFLL_toimintasuunnitelma.docx

Kokouskutsu


Lapinlahden Ilmailijat r.y.n vuosikokoukset pidetään 21.11.2021 Lapinlahden lentopaikalla. Kevät- ja syyskokous poikkeuksellisen vuoden vuoksi yhdellä kertaa.

Kokouskutsu

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous 2021

Aika: 21.11.2021 klo 12

Pakka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

8. Toiminnantarkastajan lausunto

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen


Kokouskutsu

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous ja syyskokous 2021

Aika: 21.11.2021 klo 12

Pakka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!


Syksyn hommia


Sunnuntaina saatiin Bladen kaasuttimet huollettua uusine korjaussarjoineen. Nyt on sisukset uusittu. Samantien tehtiin kaasuttimien alipainesynkronointi. Neulat laitettiin pykälää rikkaammalle kylmien kelien kompensoimiseksi. Koelennon perusteella säädöt on nyt kohdallaan.


Jakobsenia putsailtiin talvilepoa varten. Vielä pitää hieman teräkuuppia putsailla ja ruiskutella suoja-aineet, niin sitten saa kone huilata ansaitusti kesäkuulle asti.


Marraskuuta

Syksyn vaihtelevat säät antavat väriä lentotoimintaan. Välillä saa lennellä valkoisessa maisemassa ja välillä syksyn harmaantuvassa vihreydessä. Ikarus on vielä Lapinlahdella, mutta siirretään jossain vaiheessa Iisalmeen talvehtimaan. Traikit toimivat Lapinlahdelta olosuhteiden salliessa. Bladen kaasuttimet ovat nyt huollettavina, mutta pyritään asentamaan paikoilleen lokakuun puolella.


Marraskuussa pyritään pitämään kerhon ja Ikaruskimpan kokoukset. Kokoukset pohtivat kutkuttavasti tulevasuuden kalustokysymyksiä. Pyritäänko Ikarusta uusimaan ja ehkä trikekalustoakin?


Kenttää ei aurata talvikautena, joten lumisateen jälkeen lentäminen tapahtuu päällikön vastuulla ja arviolla, onko lentopaikka sovelias aiottuun toimintaan.


VR simulaattori on käytettävissä normaalisti. Harkinnassa on uuden Microsoftin flight simulatorin hankkiminen, grafiikat ja ominaisuudet ovat kehittyneet paljon, maisemat vastaavat jo aika hyvin todellisuutta.


Kotisivujen päivitystä jatketaan, paljon vanhaa tarpeellista tietoa on jäänyt vanhoille sivuille. Hiljalleen pyritään saamaan nämä sivut vastaamaan paremmin tarpeita.


31.8.2021 Verkkosivut uusittu

Lapinlahden Ilmailijoiden verkkosivujen ulkoasu päivitetty teknisten muutosten vuoksi. Täydennetään sisältöä ja lisätään puuttuvaa materiaalia ajan mittaan.

23.8.2021 Kesän tapahtuma sujui leppoisasti

Epävakaa sää rajoitti osallistujamäärää, mutta sateiden lomassa saatiin kuitenkin lenneltyä ja tyypitettyä uusia lentäjiä tuoreeseen Elan -yksipaikkaistraikkiin. Samoin Ikaruskimppa ja kerhon johtokunta saivat kokouksensa pidettyä.

Mukavaa kuppilatiimaa kertyi muurinpohjalettujen ja Väisäsen maukkaan grillilihan ääressä. Savusauna oli lauantain perinteinen rentouttaja.


Kiitokset kaikille osallistujille sekä järjestelyissä toimineille!


Kausi jatkuu. Ikaruksen uusimista aletaan vahvemmin puuhata, kiinnostus uuden painoluokan koneeseen tuntuu olevan varsin hyvällä tasolla.

Traikeilla Blade on käytettävissä ja nyt siinä on myös opetuskahvat. Myös tuoreen Elan Discus kevyt-triken käyttö on mahdollista, vaikka sen omistusjärjestelyt ovat vielä työn alla. Nyt se on yksityisomistuksessa, mutta se voidaan laittaa kimpan nimiin tai mahdollisesti kerhollekkin.


Kentällä pidetään 1.9. Traficomin toimesta lentopaikkatarkastus. Ruohikot kannattaa taas varsin nopeasti leikata, jos vaan kuiva hetki tulee johonkin väliin.