Ajankohtaista

Uutisia ja muuta ajankohtaista tietoaNurmenleikkuuseen!

Nurmenleikkuukausi on kiivaimmillaan. Nurmi kasvaa  päivässä paljon. Jakobsenilla homma hoituu hyvin, jos nurmi ei ehdi liian pitkäksi.

Saviahontieltä lentänyt murske on pääosin kerätty pois ja alan nurmikin on jo leikattu. Riski murskeen nousulle on pienentynyt hyvin.

Kuoppia kentässä on edelleen runsaasti, mutta varovaisella toiminnalla siellä pärjää hyvin.


Ikaruksen vuokratuntien kirjanpitoja puuttuu edelleen parilta viimekaudelta joitakin.  Hoitakaahan pois, niin saadaan bensakulut täsmittyä oikein.


Koneet on käytössä, koko laivue. Nyt vaan harrastamaan!

Kenttä on kesäkunnossa ja Ikarus on tullut kotiin!

19.5. Ikarus kotiutui Iisalmesta Etelä-Suomen kierroksen kautta Lapinlahdelle. Kesäkausi lennetään täältä. 20.5. Ikarusta huolletaan ja sitten lennetään ja paljon!


Traikkien siipiä pestiin tänään, mutta perusteellisempi pesupäivä kunnon kalustolla pidetään myöhemmin. Blade ja Quantum ovat jo taivaalla käyneet ja Quik on valmiina odottamassa hyvää hetkeä pyrähydykselle. Hornetkin kävi siivetönnä kentän kiertämässä.


Kerhon Kadet rc-lennokki on kentällä. Se on lentänyt kaksi lyhyttä lentoa, mutta moottorin käynnissä on vielä virittelemistä.


Kentällä ja rullausteillä on routaheitteitä ja pitkittäiset salaojat ovat painuneet taas kuopalle. Varovaisuutta siis toiminnassa edellytetään.

Paras kohta kentällä on keskilinjan hallilta poispäin oleva puoli pitkittäisen salaojauran molemmin puolin. 


Jakobsen ruohonleikkurikin saatiin tulille talvella ilmentyneen käynnistysongelman jälkeen. Hyvin piilotettu sulake on vaihdettu ja kaikki toimii taas.


Saviahontieltä lentänyt murske pyritään saamaan poistettua alkavan viikon aikana.  Enne poistoa moottoreita ei kannata pyörittää 20 metriä lähempänä tietä, koska potkuri imee kiviä varsin hyvin ja sinkoaa ne vaarallisesti ympäristöönsä potkurin kappaleiden kera.


Olkaa hyvät, edellytykset loistavalle lentokaudelle on katettu!

Lumet ovat taas lähteneet

Kohta kautta päästään käynnistelemään Lapinlahdellakin.


Takatalven jälkeen lumet ovat jälleen sulaneet ja kentän kuivuminenkin on lähtenyt hyvään vauhtiin. Keskellä kenttää on kuitenkin märkä kohta, joka ei kestä liikkua. Sen sijaan kentän alaosa on kuivunut hyvin keskeltä. Pihat ovat märät ja tieltä on lentänyt runsaasti mursketta rullaustielle.


Ikaruksella ei kannata vielä kentää käyttää. Trikellä voi yksin kokeilla, kun osaa välttää keskikohdan märkää kohtaa.


Kentällä ja rullausteillä on routaheitteitä ja pitkittäiset salaojat ovat painuneet taas kuopalle. Varovaisuutta siis toiminnassa edellytetään.

Paras kohta kentällä on keskilinjan hallilta poispäin oleva puoli pitkittäisen salaojauran molemmin puolin. Aivan reunoilla voi olla pehmeämpää.


Katsotaan, päästäänkö vappuna virittelemään toimintaa.Kevät saapuu Lapinlahdellekkin

Kentälle on ilmestynyt ensimmäiset pälvet ja lintujen lentotoiminta on varsin vilkasta. 

Ikarus toimii Iisalmessa ja uusia kurssilaisia on jo päässyt sillä lentämään vakioporukan lisäksi.

Kentän uusi livekamera on saatu tolpan nokkaan, mutta jakolinkki on vielä työn alla.  Saamme siis jatkossa livekuvaa kentästä ja tuulipussista.


Lumet sulavat vauhdilla ja kohta kentän keskialue on sula. Seisonta-alueilla on eniten lunta tähteenä.  Kentän käytettävyydestä tiedotetaan erikseen, kun pyörätoiminta alkaa näyttää mahdolliselle. Nyt ei suksillakaan enää pääse kentällä liikkumaan.


Ikarus kuitenkin majailee Iisalmessa niin kauan, että kenttä on kauttaaltaan kuiva ja kestää lentotoiminnan täysillä massoilla. Toukokuun puoliväli voisi olla mahdollinen, jos säätyyppi ei paljon muutu. Triketoiminta voidaan aloittaa aiemmin ainakin yksinlentoina.

Teoriakurssi lähestyy

Ohessa kurssin infolehtinen. Samat teoriat sopivat ultrakevytkoneen lisäksi trikekoulutukseen, jolloin vain ohjausoppi ja käyttö ja hoito käydään erikseen lentokoulutuksen ohessa.

Tervetuloa uusi ilmavampi vuosi!


Tulevana vuotenakin tarvitaan arjen myllyn pyörittämiseen energiaa ja avaria ajatuksia. Mikä onkaan parempi tapa, kun ottaa riittävästi korkeutta arjen yläpuolelle.Kaikki asiat suhteellistuvat aivan eri tavalla, kun ne näkee oikeissa mittasuhteissaan kaiken muun keskellä valtaisan taivaan valossa. 

Yksilöllisen voimaantumiskokemuksen lisäksi ilmailuyhdistystoiminta tarjoaa merkityksellistä sosiaalista toimintaa, yhteisen hyvän eteen tapahtuvaa työskentelyä sekä jaettua ilmailullisen kehittymisen iloa.

Viime vuodet ovat koronankin siivittäminä ohjanneet toimintaa enemmän yksilöharrastukseksi, mutta samalla harrastuksesta katoaa tärkeät psykologisten perustarpeiden ulottuvuudet. Se, että kehitymme harrastuksessa on yksi ulottuvuus, kyvykkyyden kasvaminen, mutta tarvitsemme myös sosiaalista liittyneisyyttä, kuulumista ilmailuyhteisöön, joka huomioi positiivisesti mukana olomme. Kolmanneksi, kun kykymme kehittyvät, olemme asettuneet yhteisöömme, alamme hahmottaa oman ilmailullisen autonomian, mihin suuntaan haluame kehittyä ja mihin suuntaan kehitämme yhteisöämme. Nämä kaikki ulottuvuudet kulkevat käsi kädessä, minkä tahansa jäädessä varjon, muutkin alueet menettävät toimivuuttaan.

Ehkä tulevana kautena pystymme palauttamaan historiallisen  Lapinlahden Lentäjien Veljeskunnan ajatuksen syrjimättä ketään, liittymällä itseä suurempaan maasta kohoamisen ajatukseen, johon tuemme muitakin liittymään.


Ikarus on valmiina toimintaan Iisalmessa. Lapinlahdella on hanget korkeat nietokset. Katsotaan, saadaanko trikeen sukset jossain vaiheessa alle.


Tärkeä edistysaskel saavutettin vastikään, kun kentälle saatiin asiallisesti toimiva netti. Edellinen yhteys toimi huomattavan hitaasti, mutta nyt kentälle päivitettiin uusi reittin, liittymä ja antenni, jolloin päästiin noin 50 Mbit nopeuteen. Nyt simulominen ei jää yhteyden takia jumiin. Käykäähän kokeilemassa!Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Lapinlahden Ilmailijoiden vuosikokoukset


Kokousten hyväksymät toimintasuunnitelma 2024 ja toimintakertomus 2022 on nähtävillä Asiakirjat -osiossa.

Pöytäkirjat kahdesta kokouksesta:Pöytäkirja

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous

Aika: 10.12.2023 klo 15.30

Paikka: Olvitie 5, 74100 IISALMI


1. Kokouksen avaus

Jorma Koponen avasi klo 15.46

2. Järjestäytyminen

Valittiin Jorma Koponen puheenjohtajaksi ja Juha Holm sihteeriksi. Pöytäkirjantarkastajat Jorma Väisänen ja Erkki Jalkanen, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.

3. Päätösvaltaisuus

Todettiin päätösvaltaiseksi

4. Työjärjestys

Hyväksytään kutsun mukaisena.

5. Ilmoitusasiat

-

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

Hyväksyttiin sellaisenaan

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

Tapani Kokkonen esitteli. Hyväksytään sellaisenaan.

8. Toiminnantarkastajan lausunto

Juha Kärnä esitteli. 

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

Tilinpäätös vahvistetaan.

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

Myönnetään.

11. Muut esille tulevat asiat

-

12. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti klo. 16.04


Pöytäkirjantarkastajat

Jorma Väisänen Erkki JalkanenPöytäkirja

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Syyskokous

Aika: 10.12.2023 klo 16

Paikka: Olvitie 5, 74100 IISALMI

1. Kokouksen avaus

Jorma Koponen avasi kokouksen klo 15.53

2. Järjestäytyminen

Valittiin Jorma Koponen puheenjohtajaksi ja Juha Holm sihteeriksi. Pöytäkirjantarkastajat Jorma Väisänen ja Erkki Jalkanen, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.

3. Päätösvaltaisuus

Todettiin päätösvaltaiseksi

4. Työjärjestys

Hyväksytään

5. Ilmoitusasiat

Kuopion ilmailutapahtumat ovat olleet menestys. Pitäisikö järjestää Iisalmen ja Lapinlahden kentällä?

6. Toimintasuunnitelma

Juha Holm esitteli. Hyväksyttiin sellaisenaan.

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

Tapani Kokkonen esitteli. Hyväksyttiin sellaisenaan.

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

Ikaruksen vuokrahintaa korotetaan 100 € -> 105 €. Muuten hinnasto pysyy samana kuin aiempana vuotena.

9. Valitaan johtokunta 

Puheenjohtaja Jorma Koponen, rahastonhoitaja Tapani Kokkonen, sihteeri Juha Holm, varapuheenjohtaja Teuvo Honkanen, hallituksen jäsenet Matti Valkonen, Rauno Kärnä, Marko Oravainen ja Matti Kuosmanen

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

Juha Kärnä ja Jorma Väisänen.

11. Muut esille tulevat asiat

Hallitus selvittää sääntömuutosta, jolloin olisi vaan yksi kokous vuodessa. Toimintakausi olisi marraskuun loppuu, jolloin vuosikokous olisi Joulukuussa. 

12. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen 16.48


Pöytäkirjantarkastajat

Jorma Väisänen Erkki Jalkanen
Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Lapinlahden Ilmailijoiden vuosikokoukset

Hei Lapinlahden ilmailijat!


Pidetään rästiin jäänyt kevätkokous, syyskokous ja elokuvailta. Elokuvana on Midway, joka kertoo toisen maailmansodan ilmataistelusta Tyynellä valtamerellä. https://www.imdb.com/title/tt6924650/


Paikkana on Genelecin tehdas, Olvitie 5, Iisalmi. Pääsisäänkäynti on jälkimmäisestä tieliittymästä.


Aikataulu:

15.30 - 17.00. Kokoukset.

17 - 19.30. Midway.


Kokouskutsut:


LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous 2023

Aika: 10.12.2023 klo 15.30

Paikka: Olvitie 5, Iisalmi


1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

8. Toiminnantarkastajan lausunto

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminenLAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Syyskokous 2023

Aika: 10.12.2023 klo 15.30

Paikka: Olvitie 5, Iisalmi


1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen


Terveisin,

Juha Holm

Sihteeri

044-3252633

Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Talvi tulee, Ikarus muutti taas Iisalmeen

Kentällä on lunta yli 10 cm. Keskelle on poljettu pieni alue Ikaruksen siirtolentoa varten. Kone siirrettiin Iisalmen kentälle 12.11.2023 ja on siellä käytettävissä aina kun kenttä on aurattuna. Vakuutus on voimassa ympäri vuoden.

Uudisala ei ehtinyt kasvaa syksyn mittaan kokeilukuntoon. Keväällä katsotaan tilannetta uudelleen. Uutta ruohoa nousi kyllä, mutta niittomittaan ei ehditty. Alue näyttää tasaiselle ja kantavalle. Tosin vedenläpäisykyky  on pettymys. Kovien sateiden jälkeen reunalla seisoi vesi.  Vanhalla nurmella oleva kentän keskilinja on nyt 10 metriä kaakompana. 

Lapinlahden kentällä ei ole talvikunnossapitoa, toiminta ilma-aluksen päällikön harkinnan mukaan.
Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Kentän uudistustyöt koealalla on tehty

Uudisala on vahvistettu kivituhkalla ja nyt odotellaan nurmen kasvua .  Kun  nurmi on kertaalleen leikattu, otetaan uudisala käyttöön.  Nyt kenttä on normaalisti käytössä, kentän keskilinja on vain 10 metriä kaakompana. 

Ikaruksen päädyn pihaa tasoiteltiin ja vielä haravalla voi viimeistelläkkin. Koneen liikuttelu helpottuu, kun mäki hallille on tasattu.

Notam radan sulkemisesta päättyy 23.8. Kenttä on siis jälleen käytettävissä.Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Kentän uudistustyöt tehdään koealalle 21.-22.8.2023

Kartta uudistusalasta on lentopaikka- välilehdellä. Pihan uudistuksen aikana liikenne hallille on tukossa, mutta jyräyksen jälkeen kuivalla säällä liikkuminen jälleen onnistuu.

Kiitoradan luoteisreunaan tehdään uudistusala, mutta kaakkoisreunaan jää noin 10 m leveä kaista, samoin radan 04 alkupää ja jatkeen suoja-ala jäävät vanhalle nurmelle toistaiseksi. Jos uudistus onnituu hyvin, ensi kesänä uudistetaan loppu ala. 

Tavoitteena on tehdä työt parissa päivässä, jonka jälkeen uudistusala olisi jyrätty kovaksi ja liikkuminen siellä onnistuisi normaali sääoloissa. Todennäköisesti uudistusala on sateiden jälkeen mahdollisesti pehmeä ja liejuinen, mutta tilanteesta raportoidaan näillä sivuilla mahdollisimman kattavasti.

Uudistusta edeltävälle viikonlopulle on ennustettu heikkotuulista kesäsäätä, joten nyt kannattaa vanhaa nurmea kuluttaa koneilla urakalla.Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Syyskesää


Kesätapaaminen sujui mallikkaasti, sää oli lopulta varsin hyvä epävarmoista ennusteista huolimatta.  Kaksi vierailevaa trikeä kävi paikalla, muuten koneet olivat oman hallin asukkeja.  Videoita ja kuvia taitaa olla FBn trikelentäjät - ryhmässä.  Trikelentäjät olivat vahviten edustettuna tänä vuonna.  Sauvapuoli ei ole kokenut merkittävää virkistymistä uudesta koneesta huolimatta. Lentoja kertyy hiljalleen, mutta nykykehityksellä jäädän alle 200 tunnin  tänä vuonna. Jospa esittelystä olisi jäänyt kytö uusille omille oppilaille tulevan kauden kursseja ajatellen.

Bladen pakoputki on nyt uusittu ja kone on hyvässä kunnossa.  Ikarus odottaa malttamattomana lentäjiä.  Simulaattori toimii. Kentälle halliin  jäi vähäksi aikaa Quantum 582 trike.

Ruohonleikkurin terät on nyt nostettu ylemmäs leikkuun sujuvoitamiseksi. Lyhyellä sängellä leikkurit tukkeutuvat helposti, mutta pidemmällä sängellä toimii paljon paremmin. Nyt leikkaus sujuu kohtuullisella nopeudella . Siitä huolimatta nurmi pitää leikata viikoittain. 

Kentän pinnan uusimistyö pyritään  koealojen osalta toteuttamaan vielä tänä kesänä. 

Lennelkeehän!Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Lentäjien kesätapaaminen 5.-6. 8.

Lapinlahden perinteinen lentäjien kesätapaaminen pidetään 5.-6.8. 2023. Kaikkien kevytlajien yhteinen tilaisuus.

Luvassa jälleen rentoa yhdessäoloa, lentelyä, savusaunaa ja grillailua.


Lauantaina pidetään ovet auki yleisölle kello 12-17. Tuolloin mahdollisuus tutustua toimintaan, kokeilla simulaattorilentämistä virtuaaliympäristössä ja kuulla mahdollisuuksista kouluttautua ultrakevyt- tai liidinlentäjäksi.


Tervetuloa!
Kenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


HeinäkuutaKenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala odottaa uudistusta.


Ikarus on käytössä, Bladen ja Quikin vuosihuollot tehty. Bladen siipi pestään ja vahataan vielä lähiaikoina. Myös uusi pakoputki valmistellaan käyttöä varten. Maalaus ja kiinnikkeiden valmistelu kuuluu ohjelmaan. Koneet ovat käytössä myös ennen näitä toimenpiteitä.


Kentällä on runsaasti pääskysiä, joten halliin tulee sotkua jatkuvasti.


Kentän ympäristöluvan ja toiminnan tarkastus tehdään lähiaikoina. Kentän vanhat öljyt, jäähdytinnesteet ja akut laitettiin tänään kierrätykseen. Joskus myöhemmin kerätään ser-kuorma. Hallia pyritään järjestelemään ja kalustamaan niin, että toiminnan ylläpidon edellyttämät toiminnot on helppoa ja siistiä hoitaa ja että kierrätys on myös yksinkertaista.


Lentäjien kesätapaamista on kaavailtu viikonlopulle 5.-6.8. Todennäköisesti pidetään jälleen hyvin vapaamuotoinen tapaaminen ilman kiinteää ohjelmaa. Lauantaina pidetään ovet auki myös yleisölle.


Nyt harrastamaan!


Kesäkausi raikkaimmillaanKenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala kenttää uudistetaan kunhan routa on sulanut. Kentän maa-aines suojelee routaa varsin pitkään, mutta eiköhän kohta päästä töihin. Siihen asti kentän nurmi pidetään lyhyenä teholeikkurillamme.


Ikarus on Lapinlahdella, huollettu ja palveluksessa. Nyt vaan paljon lentämistä.


Trikepuolella Blade ja Quik ovat kautensa avanneet. Vuositarkastuksia tehdään loppuun kesäkuun aikana ja siipien pesu ja vahaus samassa yhteydessä. Bladeen vaihdetaan tuoreempi pakoputki, joka saatiin hankittua vähän aikaa sitten. Molemmilla koneilla voi lentää huoltojen välillä.


VR simulaattori toimii pääpiirteittäin. Uusi FS ja War thunder ovat ainakin ajan tasalla. 


Tervetuloa toimimaan!
Kesäkausi ja ruohonleikkuut alkoivatKenttä on kesäkunnossa, mutta paikoitellen on kuoppia ja kentänsuuntaisia painaumia. Piha alue ja koeala kenttää uudistetaan kunhan routa on sulanut. Kentän maa-aines suojelee routaa varsin pitkään, mutta eiköhän kohta päästä töihin. Siihen asti kentän nurmi pidetään lyhyenä teholeikkurillamme.


Ikarus tuli Lapinlahdelle, mutta samalla pomppalaskussa vääntyi etuhaarukka, joten haarukka vaihdetaan viikolla 24. Jos osa tulee ajallaan, kone on käytettävissä seuraavana viikonloppuna. Samalla 100 tunnin huolto on tehty.


Trikepuolella Blade ja Quik ovat kautensa avanneet. Vuositarkastuksia tehdään loppuun kesäkuun aikana ja siipien pesu ja vahaus samassa yhteydessä. Bladeen vaihdetaan tuoreempi pakoputki, joka saatiin hankittua vähän aikaa sitten. Molemmilla koneilla voi lentää huoltojen välillä.


VR simulaattori toimii pääpiirteittäin. Uusi FS ja War thunder ovat ainakin ajan tasalla. 


Tervetuloa toimimaan!
Kenttä on kuivunutKenttä on kuivunut. Salaojat ovat taas painuneet ja routaheitteitä on jonkin verran. Kun routa sulaa, heitteet tasoittuvat ja ojaurat nousevat lähemmäs pintaa. 


Saviahontieltä on lentänyt paljon mursketta pihalle ja radan 04 suoja-alueelle. Murske pitää kerätä pois tai polkea syvälle maahan, tuoltaan se tuhoaa potkurit ja vaarantaa lähelläolijat. Murskealueella ei saa pyörittää moottoreita!


Piha-aluekin on varsin kuoppainen. Olemme olleet yhteydessä urakoitsijaan, joka on tehnyt tarjouksen piha-alueen kunnostuksesta sekä koekaistan teosta radan hallin puoleiseen reunaan. Samalla saamme kokemusta kuinka kentän maa-aines käyttäytyy muokkauksessa ja kuinka pian se saavuttaa täyden käytettävyyden. Kunnostustyöstä ilmoitetaan tuonnempana tarkemmin. Pihan käsittely katkaisee liikenteen hallille, mutta radan koeala ei vie rataa kokonaan, vaan reunaan jää riittävä kaista toimintaa varten.


Traikeille tehdään vuosihuoltoja toiminnan lomassa ja mutta lentokausi saatiin jo auki Bladella.

Kentän simulaattorikone on huollettu ja tuotu kentälle. Kaikki eri simulaattori ohjelmat eivät ole vielä käytössä, mutta uusin Flight simulator toimii.


Kerho osallistuu Rautavaaran ilmailupäivään 20.5. ainakin Ikaruksen voimin. Simulaattoria emme saa sinne mukaan.
Kenttä alkaa kuivuaKenttä on pääosin kuiva, mutta keskellä on kostea läntti. Salaojat ovat taas painuneet ja routaheitteitä on jonkin verran. Kun routa sulaa, heitteet tasoittuvat ja ojaurat nousevat lähemmäs pintaa. Nyt kenttää voi käyttää harkinnan mukaan, mutta koulutuskäyttö ei ole vielä suositeltavaa, ennenkuin keskikohta on kuivunut ja routaheitot painuneet. Ikarustakaan ei kannata pysyvästi tuoda Lapinlahdelle ennen keskikohdan kuiviumista.


Saviahontieltä on lentänyt paljon mursketta pihalle ja radan 04 suoja-alueelle. Murske pitää kerätä pois tai polkea syvälle maahan, tuoltaan se tuhoaa potkurit ja vaarantaa lähelläolijat. Murskealueella ei saa pyörittää moottoreita!

Piha-aluekin on varsin kuoppainen. Sen muokkaaminen voisi olla hyvä tehdä. Samalla saisi kokemusta kuinka kentän maa-aines käyttäytyy muokkauksessa ja kuinka pian se saavuttaa täyden käytettävyyden.


Traikeille tehdään vuosihuoltoja ja toimintaa aloitellaan säiden suosiessa.

Kentän simulaattorikone on osoittanut toipumisen merkkejä. Siihen vaihdetaan uusi kiintolevy, jonka jälkeen toivotaan kaiken olevan taas kunnossa.

Kerho osallistuu Rautavaaran ilmailupäivään loppukuusta.

Nyt kentän ympärillä ei ole ruokohelpiä, niin makaroiden paistolle ei ole rajoituksia!Lumet lähtivätLapinlahti vapautui lumipeitteestä, mutta kosteus estää vielä toiminnan. Ikarus toimii Iisalmesta käsin. 

Kentällä huolletaan trikekalustoa hiljalleen. 

Kentän simulaattoritietokone on kertakaikkisen jumissa ja sitä yritetään saada tolkkuihin. Se on viety muualle huoltoon.

Kokouksen pitoa suunnitellaan.


Kentän tilaa seurataan ja käytettävyydestä pyritään raportoimaan kevään etenemisen mukaan.Kevättä kohtiIkarus toimii Iisalmesta käsin. Teoriakurssi pyörii Rissalassa. Lapinlahden kentällä on edelleen täysi talvi. 

Kentällä huolletaan trikekalustoa hiljalleen. Suksiasennus Bladeen on edelleen auki, riippuu hieman kevään kehittymisestä.

Kentän simulaattoritietokone on kertakaikkisen jumissa ja sitä yritetään saada tolkkuihin. Se on viety muualle huoltoon.

Paperitöitäkin tehdään hiljalleen jos saataisiin kokouskin pidettyä vielä kevään mittaan ennen viimeisten lumien sulamista.


Näin se hiljalleen etenee.Tuulivoimaloita kentän pohjoispuolelle?Lapinlahdella on vireillä hanke suuren tuulivoimapuiston rakentamiseksi Iso-Petäjämäen ympäristöön. Hanke on etenemässä  ja lausuntoja ja mielipiteitä kuullaan 8.2.saakka.

Hanketta vastaan on kerättävänä kuntalaisaloite, joka vastustaa myllyjen sijoittamista alle 3 km päähän asutuksesta. Alkuperäisessä suunnitelmassa lähin mylly olisi alle 2 km päässä Lapinlahden kentästä ja kenttää ympäröivästä asutuksesta.


Suunnitelmissa on 300m korkeat myllyt. Näin suurten myllyjen ympäristövaikutuksista ei ole vielä kovin paljoa tutkittua tietoa. On siis epäselvää mikä olisi tuollaisen myllyn pyörrevanaluokka ja vaikutusalue vaikkapa 5m/s tuulella. Kuinka kaukaa myllyt pitää kiertää, jotta ohitus on turvallista? Tämä on ilmailun kannalta merkityksellistä tietoa. Lähialueen asukkaat ovat huolissaan myllyjen aiheuttamien muiden haittojen vuoksi.


Lapinlahden Ilmailijat edellyttävät riittävän turvamarginaalin huomioimista.  Jäsenillä on oikeus toimia oman harkinnan mukaan mm. kuntalaisaloitteen kanssa.


Hankkeen perustiedot: https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_arviointi/Ymparistovaikutusten_arviointi/YVAhankkeet/IsoPetajamaen_tuulivoimahanke_Lapinlahti_ja_Iisalmi


Kartta sunnitelmasta: https://www.abo-wind.com/media/fi/toiminta/tuulivoimakehitys/projektit/iso-petaejaemaeki/map_iso-petaejaemaeki_a3.jpg


Hanketta vastustava kuntalaisaloite: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/30326Kevytilmailun teoriakurssi alkaa helmikuussaKevytilmailun teoriakurssi alkaa 25.2. Rissalassa, Kuopion lentoasemalla, lentomekaaanikkokoulun tiloissa. Teoriakurssi rakentuu sauvaohjattujen ultrakevytlentokoneiden teoriavaatimusten mukaan, mutta soveltuu myös moottoripurjelentokoneiden sekä painopisteohjattujen moottoriliitimien (trike) teoriakurssiksi. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä.


Uusi Ikarus on Iisalmessa ja täysin käytettävissä aina kun säät suosivat. Loka - tammikuu on ollut varsin heikkoa aikaa lentosäiden suhteen. Vain muutamia harvoja päiviä on satunnaisesti ollut riittävän pilvikorkeuden tai kohtuulisen tuulen puolesta tarjolla. Näitä päiviä on hyödynnetty hyvin ja Ikaruksen tyyppikoulutuksen saneita lentäjiä alkaa hiljalleen karttua. Kokemukset uudesta koneesta ovat hyvin myönteisiä. Toki pieniä hienosäätöhommia on pitänyt uutukaiselle tehdä. 


Ikaruksen osuuksia on yhä yksi myymättä. Tämä lienee edullisin mahdollisuus päästä osakkaaksi uuteen ajanmukaiseen uuden painoluokan koneeseen.


Uuden painoluokan muuntokoulutuksia tekevät Matti Kuosmanen ja Rauno Kärnä. Koulutus kuitataan opettajan toimesta matkapäiväkirjaan ja tämä toimii tositteena uuden painoluokan koulutuksen saamisesta.


Lapinlahden kenttä on talviunilla. Kenttää ei aurata ennen kevättä. Blade trike laitetaan suksille talven mittaan ja keväthangille sillä pääsee nautiskelemaan vapaudesta aikanaan. Asiasta tiedotetaan asennuksen etenemisen mukaan.


Quik trike on talvihuollossa. Siihen asennetaan trimmin  indikaattori sekä uusi tuulilasi. 


Aeros Elan yksipaikkainen trike myytiin alkutalvesta, mutta tilalle rakennetaan vielä hieman keskeneräinen Moyes SX Elan. Siihen tarvitaan vielä istuimen sivukaaret, muuten kaikki tarvittava on. Tässä on samanlainen alavaunu ja moottori, kuin edellisessä, mutta länsimainen trikevahvistettu riippuliitimen siipi.


Kerhon vr-simulaattor on jumittunut ja asia on selvityksen alla, kuinka se saadaan jälleen luotettavasti toimimaan. Kentällä on ollut runsaasti sähkökatkoja, jotka ovat kesken ohjelmistopäivitysten saaneet koneen sekaisin. Windows ei saa itseään enää käyntiin, se jää latausluuppiin. Kone on nyt viety tutkittavaksi.


Kerhon kalustotilanne vaikuttaa nyt todella lupaavalle tälle kaudelle. Uusi Ikarus ja Quik mahdollistavat matkalentämisen kunnon kuormilla ja tankkauksilla.


Siispä innostavaa lentoseikkailuiden vuotta 2023!Kurssimainos 2023.pdf

Kokousten pöytäkirjatAlla pöytäkirjat kokouksesta:


Pöytäkirja

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous

Aika: 4.12.2022 klo 15

Paikka: Olvitie 5, 74100 IISALMI


1. Kokouksen avaus

Jorma Koponen avasi klo 15.32

2. Järjestäytyminen

Valittiin Jorma Koponen puheenjohtajaksi ja Juha Holm sihteeriksi. Pöytäkirjantarkastajat Jorma Väisänen ja Juha Kärnä, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.

3. Päätösvaltaisuus

Todettiin päätösvaltaiseksi

4. Työjärjestys

Hyväksytään kutsun mukaisena.

5. Ilmoitusasiat

-

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

Hyväksyttiin sellaisenaan

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

Tapani Kokkonen esitteli. Hyväksytään sellaisenaan.

8. Toiminnantarkastajan lausunto

Juha Kärnä esitteli. 

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

Tilinpäätös vahvistetaan.

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

Myönnetään.

11. Muut esille tulevat asiat

-

12. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti klo. 15.52


Pöytäkirjantarkastajat

Jorma Väisänen Juha Kärnä


---------------------------------------------------------------

Pöytäkirja

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Syyskokous

Aika: 4.12.2022 klo 15

Paikka: Olvitie 5, 74100 IISALMI


1. Kokouksen avaus

Jorma Koponen avasi kokouksen klo 15.53

2. Järjestäytyminen

Valittiin Jorma Koponen puheenjohtajaksi ja Juha Holm sihteeriksi. Pöytäkirjantarkastajat Jorma Väisänen ja Juha Kärnä, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.

3. Päätösvaltaisuus

Todettiin päätösvaltaiseksi

4. Työjärjestys

Hyväksytään

5. Ilmoitusasiat

Rautavaaralla pidetään toukokuussa ilmailutapahtuma. Sinne on pyydetty Lapinlahden ilmailijoita esittelijäksi. Esimerkiksi simulaattori ja OH-U700 esille.

6. Toimintasuunnitelma

Juha Holm esitteli. Hyväksyttiin sellaisenaan.

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

Tapani Kokkonen esitteli. Hyväksyttiin sellaisenaan.

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

Hinnasto pidetään samana kuin 2022. Ikaruksen vuokrahintaa voidaan muuttaa kevätkokouksessa, jos hinnat nousevat.

9. Valitaan johtokunta

Puheenjohtaja Jorma Koponen, Rahastonhoitaja Tapani Kokkonen, sihteeri Juha Holm, varapuheenjohtaja Teuvo Honkanen, hallituksen jäsenet Matti Valkonen, Rauno Kärnä, Marko Oravainen ja Matti Kuosmanen

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

Juha Kärnä ja Ari Luukkonen.

11. Muut esille tulevat asiat

Järjestetään elokuvailta talvella, jos on mahdollista.

Lisätään Kuhmon ilmailukerho Lapinlahden ilmailijoiden koulutuslupaan. Laskutetaan jatkossa 15 € / koululentotunti peruskoulutuksesta. 

12. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen 16.42


Pöytäkirjantarkastajat

Jorma Väisänen Juha Kärnä


Linkki toimintakertomus 2021: https://docs.google.com/document/d/1KpTuzBJg3J_Xo-YOaKoDeFyrgSvfeGdfdPk_ouciqMg/edit?usp=share_link

Linkki toimintasuunnitelma 2023: https://docs.google.com/document/d/1Fh4CgJcICFkVxo4AiMARcsPmkBvJjjLVvwI2VaIkt7g/edit?usp=share_linkIlmailijoiden vuosikokouskutsuHei Lapinlahden ilmailijat RY:n jäsenet


Pidetään rästiin jäänyt kevätkokous, syyskokous ja elokuvailta. Elokuvana on Topgun 2.


Paikkana on Genelecin tehdas, Olvitie 5, Iisalmi. Pääsisäänkäynti on jälkimmäisestä tieliittymästä.


Aikataulu:

15 - 17. Kokoukset. Lisäksi tehdaskierros, jos aikaa jää.

17 - 19.15. Topgun 2.


Kokouskutsut:


LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous 2022

Aika: 04.12.2022 klo 15

Paikka: Olvitie 5, Iisalmi


1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

8. Toiminnantarkastajan lausunto

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminenLAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Syyskokous 2022

Aika: 04.12.2022 klo 15

Paikka: Olvitie 5, Iisalmi


1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen 


Tervetuloa!


Tutustumisviikonloppu oli rauhallinen sopimattomien säiden vuoksiUusia ihmisiä ei juurikaan käynyt tutustumassa toimintaamme, mutta omat porukat kävivät Iisalmessa uutta Ikarusta ihastelemassa. Matti ja Liisa lehteen tulee ensiviikolla juttu hankinnasta.


Ikarusta pidetään nyt Iisalmessa jossa muuntokoulutusta annetaan säiden ja aikataulujen salliessa. Toistaiseksi vain Kuosmasen Matti saa antaa koulutusta, mutta Rauno Kärnä kouluttaa myös, kunhan saa oman muuntokoulutuksen käytyä.


Kentän simulaattorikone käy kylillä päivityksessä. Uuden FSän päivityksessä on ollut ongelma, joka pyritään tällä toimella ratkaisemaan. Samalla FSään asennetaan uusi Tanarg -trike kone, jolloin triketouhu on mahdollista uudellakin Flight Simulatorilla. Iloitamme, kun simulaattori on jälleen käytettävissä.


Esittelytiaisuudesta jäi runsaasti munkkeja (n.85kpl)  ja Väisäsen grillimakkaroita kentälle. Jääkaapissa on pikku pussi munkkeja, joita kannattaa ohikulkiessa käydä napostelemassa ja konttoriin saadussa pakastimessa on lisää. Kumpiakin myydään 1€/kpl omakustannehintaan ja mukaankin saa ostaa tarpeen mukaan.


Halli on nyt hieman eri järjestyksessä tapahtuman jäljiltä Pyrimme purkamaan Elanin Aeros siiven huoltoon ja viemään Hornetin myös talvihuoltoon lähiviikkoina.

Blade ja Quik ovat käytössä niin kauan kun kentän tila sen sallii, eli reippaampaan lumentuloon saakka.


Kehon kokoukset pidetään marraskuun alkupuolella. Olisiko kinnostusta pitää kokous ja elokuvailta samalla Genelecin tiloissa?


Sunnuntaina kirkastui, mutta tuuli pysyy liian kovanaSäätilanteesta johtuen Ikarus ei pääse Lapinlahdelle näytille. Sen sijaan siihen pääsee tutustumaan Iisalmen lentokentällä kello 14.30 alkaen.  Kahdelta laitetaan Lapinlahdella ovet kiinni, siihen saakka voi siellä vielä käydä tutustumassa.

Tervetuloa!


Sunnuntaina kirkastui, mutta...Syysmyrskyn häntä heiluttelee vielä Ylä-Savoa. Odottelemme puolille päivin josko Lapinlahden kenttään nähden suora sivutuuli asettuisi sallituille rajoille. Jos näin käy, Ikarus voi tulla näytille. Jos taas tuuli ei asetu yhtään, joudumme nöyrtymään luonnon edessä ja pitämään ovia auki ilman Ikarusta.


Muutoin toimimme alukuperäisten suunnitelmien mukaan.


Tervetuloa!


Lauantain avoimet ovet ilman IkarustaLauantai aamun matala sää esti Ikaruksen siirtolennon Lapinlahdelle. Niinpä vietämme tämän päivän ilman Ikarusta. Lapinlahden tilaisuuden jälkeen voimme käydä Iisalmessa tutustumassa Ikarukseen. Sunnuntaina sääennustuksen mukaan pitäisi olla mahdollista tuoda Ikarus Lapinlahdelle.


Lauantaina avoimet ovet klo 12-14 Lapinlahdella. (Jos Ikarus on edelleen Iisalmessa, siellä esittely klo 14-16.)

Sunnuntaina ovet auki klo 11-14 talviaikaa Lapinlahdella.


Lentäjien iltajuhla & sauna lauantaina illalla.


Tervetuloa!


Kentällä yleisölle avoimet ovet 29.-30.10. Päivitetty tilanne.Ikarus piti siirtää tänään perjantaina Iisalmesta Lapinlahdelle. Iltapäivällä sää näyttikin hiljalleen avartuvan, kun pilvien pohjat häämöttivät hieman korkeammalla. Sää tekikin kuitenkin täyskäännöksen ja pilvet alkoivat tihuuttaa ja laskeutuivat puiden latvoihin. Ikarus jäis siis vielä Iisalmeen.

Nyt odotamme toiveikkaana aamua, aamuyöstä pitäisi olla täysin selkeää, mutta varsin aikaisin on sadealue vyörymässä päälle. Miehemme ovat valmiina, jos sää antaa myöten, Ikarus lentää aamulla Lapinlahdelle. Jos taas pilvet ehtivät ennen aamunkoittoa laskeutua puiden latvoihin, ei Ikarus ehdi lauantain esittelytilaisuuteen. Jos näin käy, halukkaille esitelään Ikarusta Iisalmen lentokentän hallissa. Kaikki muu on esillä Lapinlahden kentällä, jossa puhvetissa myynnissä kahvia ja munkkeja sekä Väisäsen grillimakkaroita.


Sunnuntaille on luvassa kirkkaampaa säätä, joten silloin Ikaruksen pitäisi olla ainakin esillä Lapinlahdella. Navakka sivutuuli saattaa estää kevyemmän kaluston lennot, mutta Ikarus kokeneissa käsissä ainakin puskee huonommassakin säässä.


Lauantaina avoimet ovet klo 12-14 Lapinlahdella. (Jos Ikarus on edelleen Iisalmessa, siellä esittely klo 14-16.)

Sunnuntaina ovet auki klo 11-14 talviaikaa Lapinlahdella.


Lentäjien iltajuhla & sauna lauantaina illalla.


Tervetuloa!


Kentällä yleisölle avoimet ovet 29.-30.10.Pidämme lauantaina 29.10. kentällä toimintamme esittelytilaisuuden kello 12-14. Koska on ilmeisen sateista, tällöin esittely tapahtuu hallissa ja konttorin simulaattorilla.

Sunnuntaina 30.10. on luvassa parempaa säätä, tällöin ovet ovat avoinna kello 11-14. Sääolojen mukaan mahdollisesti myöskin lentotoimintaa.

Esittelemme hankkimamme tehdasuutta Ikarus C 42 CSS OH-U700 konetta. Sunnuntaina Kuopiosta voi saapua paikalle Eurostar ultra. Samalla esitellää tulevan talven ultrakevytkoulutusta.

Lisäksi kentällä on nähtävänä kerhon Mainair Blade -trike, P&M  Quik 912uls -trike sekä Murphy Renegade kaksitasoultra.

Virtuaaliympäristössä toimiva lentosimulaattori on yleisön käytettävissä koko viikonlopun. Ohjelmina uusi Flight Simulator, War Thunder ja IL2 simulaattorit.

Kahvia, pullaa ja makkaraa pyritään saamaan myytäväksi.


Lauantai iltana on lentäjien Ikarusjuhlat, jolloin tarjolla on savusaunaa ja pilkkihaalari illanistujaiset hallilla.

Aitta lienee jo liian kylmä nukkumiseen, joten mahdolliseen majoitumiseen suositellaan omia lämmitettyjä retkeilyvermeitä.


Tervetuloa !Uusi Ikarus lennettiin Iisalmeen perjantainaIkarus CS OH-U700 saatiin lennettyä Iisalmeen perjantaina. Tyyppikoulutuksia aletaan jakaa tilaisuuksien tullen. Koulutus pitää käydä lennonopettajan kanssa, koska siitä tulee päiväkirjaan merkintä tyyppiluokan nostosta. Konetta pidetään toistaiseksi Iisalmessa.


Avoimien ovien tilaisuus ajoitetaan saapumisen jälkeiseen aikaan, nyt kaavaillaan lauantaita 29.10. Tämä vahvistuu myöhemmin.Uusi Ikarus katsastetaan keskiviikkona 19.10.Ikarus CS OH-U700 katsastetaan Mäntsälässä keskiviikkona. Sieltä kone on tarkoitus siirtolentää Iisalmeen torstaina, mikäli esteitä ei ilmene. Kone tullaan teippaamaan myöhemmin, saadaan menevämpi ulkonäkö.


Avoimien ovien tilaisuus ajoitetaan saapumisen jälkeiseen aikaan, nyt kaavaillaan lauantaita 29.10. Tämä vahvistuu myöhemmin.Uusi Ikarus on MäntsälässäIkarus CS OH-U700 on saapunut Mäntsälään. Siellä kone katsastetaan ennen siirtoa Lapinlahdelle. Joitain varusteita puuttui ja jotain joudutaan vaihtamaan, mutta toivotaan, ettei niiden kanssa mene kovin kauaa. Kone tullaan teippaamaan myöhemmin, saadaan menevämpi ulkonäkö.


Vanha Ikarus luovutettiin jo Mäntsälään, joten nyt meillä ei ole käytettävissä Ikarusta ennen uuden saapumista. Aikataulusta ei voida vielä sanoa mitään varmaa. 

Avoimien ovien tilaisuus ajoitetaan saapumisen jälkeiseen aikaan, eli aikaisintaan 8.10. Tämä varmistuu myöhemmin.Uusi Ikarus on valmisIkarus CS OH-U700 on Comcon tehtaalla valmiina siirtolennolle. Jos sää suosii, kone lennähtää alkuviikosta Suomeen. Kone katsastetaan Mäntsälässä ja kun kaikki on valmista, vanha Ikarus lennetään Mäntsälää ja uusi lennetään kotiin. Kun kone on saatu kotiin, sille järjestetään tervetulotilaisuus ja esittely avoimien ovien tilaisuuden merkeissä. Uusi kone on suuremman lentoonlähtöpainoluokan kone, joten sen lentäminen edellyttää lyhyttä /n 1h) eroavuuskoulutusta. Koulutusta järjestetään syksyllä säiden salliessa. Vanha Ikarus on käytössä normaalisti, tosin juuri nyt 100 tunnin huolto on meneillään. Se saataneen valmiiksi alkuviikosta.


Trike Blade on käyttökunnossa, Quik ja Elan myöskin. Hornet ei ole vielä aivan valmis. Syksyn aikana Elan ja Hornet siirtyvät huolton pois kentältä. Elan pyritään saamaan valmiiksi suksille keväthangille.


Kerhon  vuosikokoukset ovat tulossa kuukauden sisään. Niistä myöhemmin lisää.Lentäjien kesätapaaminen sujui leppoisissa merkeissäKesätapaaminen pyöräytettiin pystyyn varsin pikaisella aikataululla. Tämä varmasti vaikutti osallistujamäärään, mutta kaikesta huolimatta kymmeniä lentäjiä pyörähti lentopaikallamme viikonlopun aikana.  Vierailevia koneita kävi viisi. 

Tapahtuman tiimoilta kentän rakennuksia korjailtiin ja siivottiin topakammin. Vieläkin tehtävää jäi. Nurkkiin on kertynyt paljon hyödyllistä tavaraa, mutta niitä ei olla järjestelty käytännöllisesti. Järjestelyjä siis jatketaan kerhoiltojen ohessa. Tavoitteena on siisti ja käytännöllinen lentopaikka. 

Hallin konepaikkoja pyöräytettiin nyt uusiksi. Ikarus on nyt matalan oven päässä ja korkea ovi on trikepuolta. Leikkuri jäi nyt ulos, mutta tuodaan jälleen korkean oven puolelle hieman myöhemmin.


Bladen pakoputkessa on pieni halkeama, mutta putki on korjattu kuumakankaalla ja metalliteipillä. Konetta voi hyvin käyttää. Putki korjataan kun huonommat lentokelit tulee.


Uutta Ikarusta kovasti odotellaan. Sen pitäisi valmistua ehkä jo ensiviikolla. Näillä näkymillä kone siirtolennetään Mäntsälään, jossa se katsastetaan. Kun katsastus on tehty, vanha Ikarus lennetään Mäntsälään ja uusi hurautetaan kotiin päin. Koneen saapumista juhlistetaan avoimien ovien tilaisuudella. Ajankohta selviää kunhan kone on ensin saatu Mäntsälään.


Ikaruskimppaan voidaan ottaa vielä yksi uusi osakas. 


Suuret kiitokset tapahtuman talkooväelle, sekä osalistujille läheltä ja kaukaa! Väisäsen kotilihalle kiitos juhlien herkullisesta iltaruuasta!
Lentäjien kesätapaaminen 12.-14.8. Lapinlahden lentopaikallaTänä vuonna pidämme kesätapaamisen erikseen ja yleisötapahtuman vasta syyskuussa. Kaikkien ilmailulajien tapaaminen on nyt siis tässä elokuun puolivälissä.

Edelleenkään varsinaista ohjelmaa ei ole, vaan pörräämme vapaasti valoisana aikana ja illan siimeksessä grillaillaan. Savusauna ei valittettavasti ole nyt käytettävissä, mutta syystilaisuuteen se yritetään saada käyttöön.

Majoittumiset toimivat edellisvuosien tapaan, aitasta löytyy patjapaikkoja noin 6 kpl, konttorissa pari. Telttoja ja matkailukulkuneuvoja mahtuu pihaan lukuisia.

Lentokoneille tuodaan autobensaa sitä tarvitseville. Kerhon kalusto on jäsenistön vuokrattavissa. VR simulaattori on käytettävissä.


Tervetuloa mukaan!
Kirjanpitopohjien tilinumero korjattuKaikkiin tiedosto -osion vuokratuntien kirjanpitopohjiin on päivitetty kerhon oikea tilinumero FI10 5158 1520 0600 02.
24.7. KiuruvedelleSunnuntaina 24.7. suuntaamme lentokalustomme kanssa Kiuruvedelle, ellei säätila aseta asialle esteitä.  Ikarus, Blade ja Quik starttaavat Kiuruveden suuntaan ennen kello yhtätoista. Tapahtuma kestää kello 16 asti.  Illaksi ehdimme taas Lapinlahdelle, jossa toiminta voi jatkua.


Kenttää on nyt niitetty viikoittain ja sunnuntaina on aiheellista ajaa taas ainakin osa kenttää.  Alkuviikosta viimeistään loppuosa. 


Bladen huolto on saatu valmiiksi jo viime viikonloppuna, joten kone on täysin käytettävissä.  Sähköstarttikin on riittänyt viimeaikoina käynnistykseen, vaikka sille puolelle ei olla korjauksia tehty. 


Kentällä on nyt pieni näppärä apukäynnistys virtalähde.  Se on konttorin puolella ja sitä saa vapaasti käyttää. Jos koneen virran riittävyys epäilyttää matkailulennoilla, niin sen voi hyvin ottaa mukaankin.


Uusi Ikarus on tehtaalla valmistumassa ja kuukauden päästä pitäisi olla jo aikalailla valmiinakin. Vielä muutama osuus saattaisi olla hankittavissa kohtuulliseen hintaan...


Lentäjien kesätapaaminen on vielä tulossa, kunhan saamme aikataulun päätettyä.  Voi olla, että pidämme avoimien ovien tilaisuuden erikseen vasta uuden Ikaruksen saavuttua.


Nyt on kesäsesonki kuumimmillaan, monenlaista ilmailullista aktiviteettiä on nyt mahdollista viritellä.  Eikun vaan mukaan toimimaan.

Ikarus kirjanpitopohjassa väärä tilinumeroHuomasimme, että tiedosto -osion Ikaruksen vuokratuntien kirjnpitopohjassa on vanhentunut tilinumero. Käyttäkää siis vain kotisivujen etusivun tilinumeroa. FI10 5158 1520 0600 02.
HeinäkuutaKerhotoimintaa on alkanut olla kerhopäivien merkeissä mukavasti. Kokoontumisista ilmoitetaan kerhon whatsup -ryhmässä. 


Bladen vuositarkastus on periaatteessa tehty, mutta pari vikaa maadoitti koneen. Pakoputkessa oli halkeama välikiinnikkeen yläsaumassa. Antti korjasi putken ja se on nyt kunnossa. Toinen asia oli kaasuttimen kumityynyjen rispaantuminen, pulttien alta oli kumi lähtenyt irtoamaan runkoraudasta. Uudet on tilattu. Toivottavasti tulevat suht nopeaan.


Quik alkaa olla jo aika hyvällä mallilla. Se on jo täysin käytössä ja lentojen lomassa pikku parannuksia tehdään hiljalleen.Kuopiolaiset alkavat käyttää nyt Ikarustamme, kun heidän Eurokki on remontissa epämääräisen ajan. Vuokratuntien kirjanpitopohja löytyy asiakirjat välilehdeltä. Lataa siis kirjanpitopohja koneellesi ja täytä sinne lennot, mahdolliset koulutukset ja ostetut bensat. Suotavaa olisi, että etukäteen maksettaisiin joku tuntimäärä ja sitten lentojen edetessä vähennellään ostetut bensat kun maksetaan myöhempiä tunteja. Kauden lopuksi täsmi maksut. Jos sisään jää maksua, se siirtyy seuraavalle kaudelle. Vuodenvaihteessa täytetty lomke lähetetään Tapanille. (tapanikokkonen at gmail.com)


Uuden Ikaruksen valmistuminen lähenee. Vielä on mahdollisuus liittyä kimppaan mukaan. 


Nyt nauttimaan kesän ilmatilasta!
Juhannuksen jälkeenSunnuntaina pidettiin kerhoiltaa.


Pojat sai leikkurin hyvään kuntoon. Vien polttoainetta lähipäivinä, niin pääsee taas jatkamaan leikkuita. Heinä kasvaa silmissä.


Bladen vuositarkastus on periaatteessa tehty, mutta pari vikaa maadoitti koneen. Pakoputkessa oli halkeama välikiinnikkeen yläsaumassa. Antti otti putken korjattavaksi. Toinen asia oli kaasuttimen kumityynyjen rispaantuminen, pulttien alta oli kumi lähtenyt irtoamaan runkoraudasta. Tilaamme siis uudet. Toivottavasti tulevat suht nopeaan.


Quikin pikkuisen pienennetty tuulilasi toimi jo paremmin. Pientä värinää 95mph mittarinopeudella. Tosin tuo kulkee kädet irti reilut 70mph mittarinopeutta ja siitä kun vetää 85, niin vomaa saa käyttää aika lailla. Mittari pitää kalibroida jossain vaiheessa.

Quik ei lähde käyntiin omalla akullaan. Apuvirralla lähtee heti.


Elanilla kävin lenkin ajamassa. Toimi ihan hyvin. Kiertää noin 6800 vaikka saisi pyöriä yli 7000 reilusti. Hieman voi käynti vaellella, mutta suurempaa heittoa ei ollut.


Kuopiolaiset alkavat käyttää nyt Ikarustamme, kun heidän Eurokki on remontissa epämääräisen ajan.


Tehdasuusi Ikarus tilattu!Ikaruskimppa, jonka osakas kerhokin on, on tilannut tehdasuuden Ikarus C 42 CS koneen. Koneen pitäisi valmistua elokuussa.

Lisätietoa koneesta: https://www.comco-ikarus.de/c42-cs-en/?lang=en

Tässä yhteydessä voi olla mahdollista kasvattaa kimpan kokoa. Muutamia osuuksia voi olla tarjolla koneen arvoon nähden varsin kohtuulliseen hintaan.


Vanha Ikarus on käytössä uuden saamiseen saakka. Toistaiseksi vuokrahinta bensoineen on vielä 100€/h. Katsotaan, onko bensan hinnan nousu missä vaikeessa siirtymässä vuokrahintaan. Nyt siis kannattaa lentää!


Ruotsista hankittu Quik A084 on saatu myöskin omistajiensa käyttöön. Pieniä viimeisiä virityksiä vielä tehdään lentojen ohessa. Tällä koneella voidaan tehdä esittelylentoja.

Kerhon Blade on käytettävissä, vuositarkastus tehdään lähiaikoina.


Kenttä on niitetty ja kunnossa. Pientä aaltoilua esiintyy yläpäässä.


Kiinnostava kausi kaikkineen käynnissä!

Toiminta viriää taas Lapinlahdella


Kiitorata on kuivanut hyvin. Ei mene kauaa, kun päästään nurmea leikkaamaan.


Sunnuntaina 29.5. kentällä vietettiin kerhoiltaa. Hallia järjesteltiin, että kaikki koneet saadaan kunialla sisään. Ruohonleikkuukoneessa pidetään pakosarjan vaihtoremppa lähiaikoina, oli päässyt vähän repeilemään.

Bladella lennettiin ja hyvin tuntui pelaavan. Toisen egt:n johto mittarin takana on heikosti kiinni, joten toinen näyttö heilahtelee tärinän mukaan. Sähköstartti ei tahdo riittää koneen käynistymiseen, vaikka pyörittääkin moottoria kohtalaisesti. Potkurista heittämällä kuitenkin käynnistyy varsin hyvin.


Elan on nyt hallissa pyörä alustalla poikittain. Quik sen edessä. Quikin startti saatiin huollettua ja koekäyttö tehtyä. Radio pitää vielä asentaa. Luultavasti kone saadaan vakuutukseen toukokuussa, joten sillä päästään lentämään lähiaikoina.


Ensummäinen siviili- Hornet on nyt hallissamme siivet vielä paketissa. Tämä on vähän kevyempi, kun ilmavoimien vastaavat.


Ikaruksen päivittämisestä uudeksi käydään neuvotteluja ja katsotaan saadaanko vaihtohinta puristettua hyväksyttävään raamiin. Hinnat ovat kovasti nousseet vuodessa.Tästä se kausi vaan kiihtyy!


Pyöräkausi avattu Lapinlahdella


Kiitorata on kuivanut hyvin, reunoilla on vielä kosteita kohtia samoin kuin pihassa. Ei mene kauaa, kun päästään nurmea leikkaamaan.

Laavun viereisellä pellolla on vielä paloherkkää ruokohelpiä, joten tulenteko ei ole nyt suotavaa. Kun helpi on saatu paalattua, voi nuotiota taas pitää.


Ikarus siirrettiin Lapinlahdelle 22.5. josta käsin kauden toiminta jatkuu.


Sunnuntaina 22.5. kentällä vietettiin kerhoiltaa. Hallia järjesteltiin, että kaikki koneet saadaan kunialla sisään. Ruohonleikkuukonetta huolletiin ja koekäytettiin.

Bladella lennettiin ja hyvin tuntui pelaavan. Toisen egt:n johto mittarin takana on heikosti kiinni, joten toinen näyttö heilahtelee tärinän mukaan. Sähköstartti ei tahdo riittää koneen käynistymiseen, vaikka pyörittääkin moottoria kohtalaisesti. Potkurista heittämällä kuitenkin käynnistyy varsin hyvin.


Elan on nyt hallissa pyörä alustalla poikittain. Quik sen edessä. Quik kärsii käynnistysvirran vähyydestä, asiaa tutkitaan. Luultavasti kone saadaan vakuutukseen toukokuussa, joten sillä päästään lentämään, kunhan starttiin saadaan paremmat virrat.

Ikaruksen päivittämisestä uudeksi käydään neuvotteluja ja katsotaan saadaanko vaihtohinta puristettua hyväksyttävään raamiin. Hinnat ovat kovasti nousseet vuodessa.


Helpi on karholla joten hyvin todennäköisesti se paalataan lähipäivinä. Sen jälkeen tulenteko nuotiopaikalla on jälleen sallittu.


Tästä se kausi vaan kiihtyy!


Kesää päin kääntyy


Kiitorata on kuivanut hyvin, reunoilla on vielä kosteita kohtia samoin kuin pihassa. Ei mene kauaa, kun päästään nurmea leikkaamaan.

Laavun viereisellä pellolla on vielä paloherkkää ruokohelpiä, joten tulenteko ei ole nyt suotavaa. Kun helpi on saatu paalattua, voi nuotiota taas pitää.


Ikarus on vielä Iisalmessa, mutta voi kotiutua lähiaikoina.


Sunnuntaina 22.5. kentällä vietetään kerhoiltaa. Voitaisiin laitella paikkoja kesäkuntoon ja virittäytyä itsekkin kesäkuntoon vaikka uunissa tiristeltyjen makkaroiden saattelemana.


Tuossa kolmen jälkeen voisimme alkaa kasaantumaan, vaikka ennusteen mukaan toimintasäätä on koko päivän.


Kevät taitaa tulla


Kevytilmailun teoriakurssi alkaa olla lopuillaan. Viimeinen teoriapäivä pidetään Lapinlahdella 7.5.

 

Vesilentoteoriat (10 t kokeineen) pidetään23.-24.4. Lapinlahden lentopaikalla. Lentokoulutukseen osallistuminen vaatii 75 tuntia tiimaa (PEL M2-70)..


Kentällä on lunta edelleen runsaasti. Tuumitaan, nopeutetaanko lumien lähtöä sopivassa vaiheessa.

Elan trike on suksilla, mutta suksien mitta riittää toimintaan vain kantavilla hangilla. 

Lapinlahdelle hankittiin Ruotsista kimppaomistukseen Pegasus Quik trike.

Ikarus on Iisalmessa normaalisti käytettävissä. Uusista oppilaista ei saata juurikaan lisäkäyttöä tulla, mikäli Kuopion lentäjät  saavat koulukoneen hankittua.

Ikaruksen uusinta ei ole vielä edistynyt. Vanhaa konetta pitäisi käydä näyttämässä Vesivehmaalla vaihtotarjousta varten.
Kevytilmailukurssin esittelytilaisuus


Kevytilmailun peruskurssi on tarkoituksena järjestää taas kevään aikana.

Esittelytilaisuus kurssista on Rissalassa Kuopion lentäjien tilassa lauantaina 20.2.2022 klo 12. Jos on tarvetta voidaan samanlainen toki järjestää myös Iisalmessa tai Lapinlahdella?

 

Vesilentoteoriat (10 t kokeineen) pidetään myös kevään aikana jonain viikonloppuna Lapinlahden lentopaikalla. Lentokoulutukseen osallistuminen vaatii 75 tuntia tiimaa (PEL M2-70). Sovitaan viikonloppu osallistujien kesken. Lentokoulutukseen voidaan ilmeisesti saada Ikarus käyttöön.

 

Koulutuksista kiinnostuneet voivat kysellä tai ilmoittautua suoraan minulle.

 Lisätietoja Kuosmasen Matilta, puh. 0447856364.Viimevuoden Ikaruskirjanpitoja puuttuu yhä


Nyt jokaisen, joka on lentänyt kerhon Ikaruksella kerhotunneilla (ei siis osakkaana) tulisi täyttää henkilökohtainen tuntikirjanpito. Lataa siis https://drive.google.com/uc?id=1r2vS_M0fWaP0myf898glYWFzhl16pyDp&export=download omalle koneellesi, lisää yhteystiedot, lennetyt tunnit + mahdollinen koulutus sekä toiseen sarakkeeseen kaikki ostetut bensat. Tilitetyt lentomaksut omalle paikalleen ja mahdolliset siirrot edellisvuodelta, jolloin ohjelman pitäisi laskea reaaliaikainen saldo lentomaksuista tai sisällä olevista maksuista. Kun olet saanut lomakkeen valiiksi, lähetä se osoitteeseen tapanikokkonen at gmail.com.

Tämän vuoden kirjanpito tehdään asiakirja-osiosta löytyvälle 2022 pohjalle, koska koneen tuntihinta on noussut polttoaineen hinnannousun johdosta. 

Mikäli joudumme laskuttamaan jälkikäteen lentomaksuja, tuntihintaan tehdään 5€ korotus.


Ikaruksen uusinnasta on tehty periaatepäätös. Vanhaa Ikarusta kaupataan jälleenmyyjälle vaihtokoneena. Toki se voidaan myydä muillekin halukkaille ostajille. Hintapyyntö lienee tuossa 30 000€ yläpuolella hieman.Kevytilmailukurssi on tulossa


Seuraava kevytilmailukoulutus alkaa helmikuun lopussa 2022. Tule mukaan tai houkuttele edes kaverisi. Lupakirjan saa 17-vuotiaana, mutta koulutuksen aloitusikärajaa ei ole! Lisätietoja Kuosmasen Matilta, puh. 0447856364.Kirjanpitoja


Maahan on saatu lunta. Kenttää peittää noin 20 sentin lumikerros, Pyöräkoneilla toimiminen ei ole enää tarkoituksenmukaista,

Lisätietoja -valikosta avautuu asiakirjat, jossa on Ikaruksen kirjanpitopohja. Tämä jokaisen vuokratunneilla lentäneen pitää täyttää. Lataa se omalle koneellesi, laita nimesi sekä kirjaa lennot. koulutukset , ostot ja maksut. Ohjelman pitäisi laskea reaaliaikainen saldo,  Jos edelliseltä kaudelta on jäänyt maksuja sisään, ne kannattaa myös lisätä ja jos nyt jää saldoa, niin ensivuodelle talteen. Lähetä täytetty kirjanpito sekä mahdolliset kuittikopiot osoitteeseeen tapanikokkonen at gmail,com.  Kuiti voi myös palauttaa kerholle halutessaan.


Jokainen lentäjä vastaa itse maksuistaan.  Vuodenvaihteessa vaihtuu myös kirjanpitokausi,  Vuoden 2021 lennot pitäisi olla maksettu tammikuun loppuun mennessä. Mikäli kerho joutuu laskuttamaan lentoja jälkikäteen, tuntihintaan lisätään 5 € laskutuslisää.


Ikarus on nyt Iisalmessa ja käytettävissä kun kenttä on aurattuna.

Traikit ovat Lapinlahdella eikä lentämään pääse ennenkuin lumet vajuvat tai asennetaan suksia.

Kokousten tuloksia


Kerhon kokoukset saatiin pidettyä. Vaikuttaa kovasti sille, että Lapinlahden Ikarusta aletaan päivittää uuteen luokkaan. Mahdollista on kokonaan uuden koneen hankkiminen. Kokoukset näyttivät vihreää valoa hankkeen eteenpäinviemiseen.


Muutoin suunnitelmat tulevaisuuteen ovat entisen rungon mukaisia. Keväällä on uusi kevytilmailun teoriakurssi, jonne voi alkaa jonoa  muodostamaan. Kurssi pidetään joko Rissalassa tai Lapinlahdella, riippuen mistä suunnalta oppilaita on eniten tulossa.


Polttoaineiden hinnan nousun vuoksi Ikaruksen ja Bladen tuntihintoja nostettiin. Uudet hinnat Ikaruksella 100€/h ja Bladella 70€/h sisältäen polttoaineet. Koulutuntihinta on siis Ikaruksella ensivuonna 155€/h ja Bladella 125€/h.


Jos kerhon Beaver-hanke etenee reippaasti, on mahdollista järjestää omalla kalustolla vesilentokoulutusta tulevina kesinä.

Trikepuolellakin on merkkejä kehittymisestä, yksipaikkaistoiminta järjestäytyy johonkin muotoon ja kaksipaikkaisten puolella katsellaan myös aina vaan parempaa kalustoa.


Kaiken kaikkiaan kiinnostavaa pöhinää on ilmassa ja asiat näyttävät kehittyvän mukavasti tulevana kautena.

2022_EFLL_toimintasuunnitelma.docx

Kokouskutsu


Lapinlahden Ilmailijat r.y.n vuosikokoukset pidetään 21.11.2021 Lapinlahden lentopaikalla. Kevät- ja syyskokous poikkeuksellisen vuoden vuoksi yhdellä kertaa.

Kokouskutsu

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous 2021

Aika: 21.11.2021 klo 12

Pakka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintakertomus edelliseltä vuodelta

7. Tilikertomus ja tilinpäätös

8. Toiminnantarkastajan lausunto

9. Tilinpäätöksen vahvistaminen

10. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen


Kokouskutsu

LAPINLAHDEN ILMAILIJAT RY

Kevätkokous ja syyskokous 2021

Aika: 21.11.2021 klo 12

Pakka: Saviahontie 21, 73100 LAPINLAHTI

1. Kokouksen avaus

2. Järjestäytyminen

3. Päätösvaltaisuus

4. Työjärjestys

5. Ilmoitusasiat

6. Toimintasuunnitelma

7. Tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle

8. Liittymis-, jäsenmaksu sekä halli- ja konevuokrat

9. Valitaan johtokunta

10. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle

11. Muut esille tulevat asiat

12. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!


Syksyn hommia


Sunnuntaina saatiin Bladen kaasuttimet huollettua uusine korjaussarjoineen.  Nyt on sisukset uusittu.  Samantien tehtiin kaasuttimien alipainesynkronointi. Neulat laitettiin pykälää rikkaammalle kylmien kelien kompensoimiseksi. Koelennon perusteella säädöt on nyt kohdallaan. 


Jakobsenia putsailtiin talvilepoa varten.  Vielä  pitää hieman teräkuuppia putsailla ja ruiskutella suoja-aineet, niin sitten saa kone huilata ansaitusti kesäkuulle asti.


Marraskuuta

Syksyn vaihtelevat säät antavat väriä lentotoimintaan. Välillä saa lennellä valkoisessa maisemassa ja välillä syksyn harmaantuvassa vihreydessä. Ikarus on vielä Lapinlahdella, mutta siirretään jossain vaiheessa Iisalmeen talvehtimaan.  Traikit toimivat Lapinlahdelta olosuhteiden salliessa. Bladen kaasuttimet ovat nyt huollettavina, mutta pyritään asentamaan paikoilleen lokakuun puolella.


Marraskuussa pyritään pitämään kerhon ja Ikaruskimpan kokoukset. Kokoukset pohtivat kutkuttavasti tulevasuuden kalustokysymyksiä. Pyritäänko Ikarusta uusimaan ja ehkä trikekalustoakin?


Kenttää ei aurata talvikautena, joten lumisateen jälkeen lentäminen tapahtuu päällikön vastuulla ja arviolla, onko lentopaikka sovelias aiottuun toimintaan.


VR simulaattori on käytettävissä normaalisti. Harkinnassa on uuden Microsoftin flight simulatorin hankkiminen, grafiikat ja ominaisuudet ovat kehittyneet  paljon, maisemat vastaavat jo aika hyvin todellisuutta. 


Kotisivujen päivitystä jatketaan, paljon vanhaa tarpeellista tietoa on jäänyt vanhoille sivuille. Hiljalleen pyritään saamaan nämä sivut vastaamaan paremmin tarpeita.


31.8.2021 Verkkosivut uusittu

Lapinlahden Ilmailijoiden verkkosivujen ulkoasu päivitetty teknisten muutosten vuoksi. Täydennetään sisältöä ja lisätään puuttuvaa materiaalia ajan mittaan.

23.8.2021 Kesän tapahtuma sujui leppoisasti

Epävakaa sää rajoitti osallistujamäärää, mutta sateiden lomassa saatiin kuitenkin lenneltyä ja tyypitettyä uusia lentäjiä tuoreeseen Elan -yksipaikkaistraikkiin. Samoin Ikaruskimppa ja kerhon johtokunta saivat kokouksensa pidettyä. 

Mukavaa kuppilatiimaa kertyi muurinpohjalettujen ja Väisäsen maukkaan grillilihan ääressä. Savusauna oli lauantain perinteinen rentouttaja.


Kiitokset kaikille osallistujille sekä järjestelyissä toimineille!


Kausi jatkuu. Ikaruksen uusimista aletaan vahvemmin puuhata, kiinnostus uuden painoluokan koneeseen tuntuu olevan varsin hyvällä tasolla.

Traikeilla Blade on käytettävissä ja nyt siinä on myös opetuskahvat. Myös tuoreen Elan Discus kevyt-triken käyttö on mahdollista, vaikka sen omistusjärjestelyt ovat vielä työn alla. Nyt se on yksityisomistuksessa, mutta se voidaan laittaa kimpan nimiin tai mahdollisesti kerhollekkin.


Kentällä pidetään 1.9. Traficomin toimesta lentopaikkatarkastus. Ruohikot kannattaa taas varsin nopeasti leikata, jos vaan kuiva hetki tulee johonkin väliin.